"Газпром" підтвердив: перекрив газ Болгарії та Польщі за відмову платити в рублях

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російський "Газпром" офіційно заявив про припинення поставок газу Болгарії та Польщі за відмову платити в рублях.

"Газпром" повністю призупинив постачання газу компаніям "Булгаргаз" (Болгарія) та PGNiG (Польща) у зв'язку з несплатою в рублях", - йдеться у заяві у Telegram.

У "Газпромі" заявили, що у рублях від польської і болгарської компаній не отримали платежі станом на кінець робочого дня 26 квітн. "У зв'язку з цим «Газпром експорт» повідомив «Булгаргаз» та PGNiG про зупинення постачання газу починаючи з 27 квітня і до моменту здійснення оплати відповідно до порядку, встановленого указом", - сказано у заяві.

Там також пригрозили, що "у разі несанкціонованого відбору російського газу з транзитних обсягів до третіх країн, постачання для транзиту буде скорочено на цей обсяг", вказавши, що Болгарія та Польща є транзитними державами.

26 квітня польські ЗМІ повідомили, що росія призупинила постачання газу до Польщі за "Ямальським контрактом". Однак, 27 квітня Reuters з посиланням на дані мережі операторів газотранспортної системи Європейського Союзу за середу повідомив, що постачання газу за "Ямальським контрактом" з рф до Польщі різко зросли після падіння до нуля раніше.

Болгарське міністерство енергетики також заявило, що росія з 27 квітня перекриє поставки газу до Болгарії.

Наприкінці березня російський президент володимир путін доручив приймати оплату за російський природний газ, що поставляється в Європу, у рублях. Більшість країн ЄС виступили проти цього рішення.

Газові оператори у ЄС готуються до сценарію повної відсутності російського газу наступної зими.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:01
Держава знатиме про резервіста все: нові дані в реєстрах - Рада змінить порядок ведення військового обліку під час війни
09:09
У росії палають НПЗ і дві нафтобази
08:31
Треба перестати фінансувати політичні партії під час війни, а ці сотні мільйонів гривень спрямувати на оборону, - Юрчишин
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 24 квітня
04:22
Сенат США затвердив виділення допомоги Україні
20:00
У середу в Україні сухо на півдні та сході, ніччю - заморозки
18:07
Юрій Ніколов: Корупційна історія Сольського - для розуміння того, наскільки укорінена в Україні корупція
17:57
"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції Дніпра знайшли 14 млн незаконних активів
17:34
"Довічне" отримав нацгвардієць, який розстріляв своїх співслужбовців на заводі Південмаш у Дніпрі
16:03
На Волині сержант отримав 15 років тюрми за вбивство двох добровольців

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]