Генерал виявився профнепридатним: у Раді визнали роботу Митниці "незадовільною" і рекомендують зміну керівництва

|
Версия для печатиВерсия для печати

Податковий комітет Верховної Ради визнав роботу Митної служби незадовільною та рекомендував уряду "вжити відповідні кадрові рішення".

Про це йдеться у проєкт рішення засідання комітету від 9 червня за підсумками заслуховування керівництва Державної митної служби.

Зауважується, що на засіданні, яке пройшло 18 травня в онлайн-режимі, не був присутній в.о. Голови Митниці Вячеслав Демченко. Він пояснив, що був у відрядженні через зустріч із керівниками митної адміністрації Румунії на наступний день, але комітет визнав таку причиною неповажною.

На Комітеті обговорювали повідомлення про випадки контрабанди та схем із ввезенням комерційних товарів під виглядом гуманітарної допомоги, запобігання зловживанням.

Зрештою, Комітет визнав роботу Митниці незадовільною через проблеми в організації роботи з передачі на потреби Збройних Сил конфіскованого майна, що за правом успадкування перейшло у власність держави. Також нардепи звернули увагу на проблеми щодо контролю за дотриманням правил переміщенням валютних цінностей.

Крім того, на зустрічі обговорили боротьбу з незаконним переміщенням товарів через кордон, зокрема – випадки викриття контрабанди тютюнових виробів.

Увагу звернули і на роботу керівників регіональних митниць. "Натомість протягом останніх 3-х місяців в ЗМІ, у тому числі на офіційних веб-ресурсах правоохоронних органів, неодноразово поширювалася інформація щодо наявності зловживань, корупційних проявів у діях посадових осіб Одеської, Закарпатської та Волинської  митниць", – йдеться у висновку Комітета. 

Відтак нардепи вважають, що інформація щодо можливих зловживань "підриває рівень довіри суспільства не лише до посадових осіб митних органів, їх неупередженості та авторитету, а й взагалі до державної влади в Україні". 

Отже, Податковий комітет рекомендував Кабінету міністрів спільно з Міністерством фінансів розглянути "викладені у цьому рішенні обставини та за наслідками розгляду вжити відповідні кадрові рішення".

На зустрічі наголошувалося також на проблемах черг на кордонах з обох боків, тож комітет також рекомендував уряду внести відповідні зміни для збільшення кількості пунктів пропуску, їхньої пропускної здатності тощо. 

Нагадуємо: Кабінет міністрів 5 листопада тимчасово поклав виконання обов'язків голови Державної митної служби на Вячеслава Демченка.

3 листопада президент Володимир Зеленський звільнив начальника розвідки Державної прикордонної служби Вячеслава Демченка.

За інформацією ЗМІ, про призначення Демченка на посаду голови Митниці говорили давно. Це було з подачі саме Зеленського, увагу якого він нібито привернув своїми скромними апетитами. У медіа фігурувала інформація, що Зеленського здивувало те, що Демченко – єдиний генерал, відомий йому, який живе у службовому гуртожитку. Також повідомлялося, що він "справді є славним незіпсованим хлопцем".

Голова провладної фракції Давид Арахамія кандидатуру Демченка описував так: "Пан Демченко – голова прикордонної розвідки… Наша ідея в тому, щоб був такий митник-прикордонник з гідною заробітною платою, який фактично несе відповідальність за всі питання на кордоні. Є така концепція".

Але ті ж самі ЗМІ попереджували: "... генерал Демченко ніколи не працював на Митниці. Він як прикордонник, і як розвідник дійсно може розуміти багато процесів і чимало знати про міжнародні канали контрабанди, але зсередини він митної служби не знає. Прикордонна служба – геть інша. Тому дуже важливо, кого йому дадуть у заступники. І які завдання на нього поклав президент Зеленський. Поки це виглядає так, що він призначив головою Митниці просто того, хто йому симпатичніший і, здається, не краде."

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]