Генсек НАТО Столтенберг назвав фейком «червоні лінії» Путіна

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг засумнівався у заявах Володимира Путіна про те, що удари західною зброєю вглиб Росії можуть стати «червоною лінією», після якої альянс опиниться у стані війни з РФ. Столтенберг назвав це фейком, як і багато інших погроз російського президента.

Він нагадав, що раніше Путін не раз говорив про «червоні лінії», але після їх перетину жодної реакції з боку Москви не було. «Він не наважився на це, бо розуміє: НАТО — найпотужніший військовий альянс у світі. Крім того, у Росії усвідомлюють, що ядерна війна не може бути виграна і участь у ній неприйнятна. Ми неодноразово доносили це до Путіна», - наголосив Столтенберг в інтерв'ю The Times.

Генсек НАТО зазначив, що Путін зараз намагається об'єднати навколо війни в Україні авторитарні держави, такі як Росія, Китай, Іран та Північна Корея, але Москва при цьому стає все більш залежною від Пекіна. Провідну роль в альянсі згаданих країн відіграє саме Китай , який також є головним посібником Кремля, додав Столтенберг. Він нагадав, що саме Китай активно підтримує російську військову економіку, постачаючи зокрема мікроелектроніку та мікропроцесори, які використовуються для виробництва ракет та бомб, які застосовуються в Україні.

Столтенберг додав, що Росія в обмін на допомогу Китаю ділиться з ним технологіями, проте не став уточнювати, про які саме технології йдеться.

Генсек також підтримав позицію Великобританії та Франції, які виступають за схвалення ударів углиб Росії західною зброєю. «Неправильно говорити, що союзники НАТО стануть стороною конфлікту, якщо дозволять використовувати зброю проти законних цілей на території Росії. Північна Корея та Іран надають значну військову підтримку та постачають ракети та безпілотники Росії, не стаючи при цьому прямою стороною конфлікту», - пояснив він.

12 вересня Путін заявив, що удари далекобійною західною зброєю вглиб російської території означали б війну НАТО та США проти Росії, нагадує видання The Moscow Times. Поінформовані джерела The Times стверджують, що Вашингтон поки що не планує дозволяти Україні використовувати американські ракети ATACMS для таких атак. Водночас очікується, що на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку 22–23 вересня США дадуть згоду на використання далекобійних британських ракет для ударів углиб РФ.

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]