Глава МЕА закликав Європу підготуватися до повного припинення експорту газу з рф

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міжнародне енергетичне агентство попередило, що Європа має негайно підготуватися до повного припинення експорту російського газу цієї зими, закликаючи уряди вжити заходів для скорочення попиту та збереження атомних електростанцій відкритими.

Про це Фатіх Біроль, глава МЕА заявив в інтер’ю виданню Financial Times, повідомляє телеграм-канал Енергоатома. На його думку, рішення росії скоротити поставки газу до європейських країн минулого тижня може стати передвісником подальших скорочень, оскільки москва прагне отримати «важелі впливу» під час війни з Україною. 

«Європа повинна бути готова на випадок, якщо російський газ буде повністю відключений», – сказав Біроль. «Чим ближче ми наближаємося до зими, тим більше розуміємо наміри росії. Я вважаю, що скорочення спрямовані на те, щоб уникнути заповнення Європою сховищ і збільшити важелі впливу росії в зимові місяці».

Крім того, Біроль сказав, що надзвичайні заходи, вжиті європейськими країнами цього тижня для зменшення попиту на газ, такі як запуск старих вугільних електростанцій, були виправдані масштабами кризи, незважаючи на побоювання щодо зростання викидів вуглецю. При цьому збільшення виробництва на вугіллі є «тимчасовим» і допоможе зберегти поставки газу для опалення взимку, а будь-які додаткові викиди CO₂ від спалювання вугілля, що дуже забруднює повітря, будуть компенсовані прискоренням планів Європи зменшити залежність від імпортованого викопного палива та нарощувати потужності відновлюваної генерації.

Голова МЕА також попередив, що кроки, зроблені європейськими урядами, ймовірно, не зайшли достатньо далеко, якщо російський експорт буде повністю розірвано, і сказав, що країни повинні зробити все можливе, щоб зберегти поставки зараз та забезпечити заповнення сховищ до зимових місяців.

Нагадаємо, Швеція та Данія у вівторок слідом за Німеччиною, Австрією та Нідерландами оголосили про перший етап надзвичайних планів щодо збереження поставок газу, але жоден із цих національних планів поки не включає нормування. Наразі, Європа скоротила свою залежність від російського газу приблизно до 20% від загального обсягу поставок після вторгнення в Україну з приблизно 40% раніше, за даними консалтингової компанії ICIS, але вже використала більшість варіантів диверсифікації поставок, таких як морські вантажі зрідженого природного газу.

Фатіх Біроль також наголосив на тому, що європейські країни повинні спробувати відкласти закриття будь-яких ядерних енергетичних об'єктів, щоб допомогти обмежити кількість газу, який спалюється при виробництві електроенергії: «всі повинні розглянути можливість відстрочення закриття атомних електростанцій, доки існують умови безпеки».

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:23
В Україні 4 жовтня місцями невеликий дощ, до +26°, запиленість повітря збережеться до вихідних
19:05
Чекаємо що ще один "слуга" втече за кордон: НАБУ скерувало до суду справу про хапугу-нардепа Клочка
18:27
На Рівненщині лікар за 6,5 тис. доларів США ставив фіктивні діагнози «ухилянтам»
17:57
В телемарафоні після виходу Суспільного показують тільки «слуг народу»
16:17
Організував примусову мобілізацію громадян для війни проти України – повідомлено про підозру Пушиліну
15:01
Новий генсекретар НАТО Марк Рютте здійснив свій перший закордонний візит до Києва
14:25
ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу
13:26
СБУ заочно повідомила про підозру головному конструктору російських дронів ZALA та Ланцет
12:30
Дрони атакували військовий аеродром рашистів у Воронезькій області
11:12
Ключова сировина для літаків Finnair надходить з РФ від компанії, пов’язаної з Кремлем

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]