Голова СБУ Генадій Баканов у перші дні війни втік з посади - ЗМІ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Не кращі справи сьогодні у "кварталівця" і колись особистого близького приятеля Зеленського – голови Служби безпеки Івана Баканова.

Про це пише Українська правда у статті про переформатування найближчого оточення Володимира Зеленського у ході війни з росією.

"Баканов – друг президента з дитинства, був офіційним керівником виборчого штабу Зеленського, а до того – юристом "Кварталу 95". Він був одним із кандидатів на пост глави ОПУ після обрання Володимира Олександровича президентом. Впродовж останнього року прізвище Баканова частіше з'являлось у ЗМІ в контексті розмов про можливу відставку, однак серйозних кроків у цьому напрямку ніхто не робив.

Але після 24-го лютого голова СБУ реально потрапив у немилість Зеленського.

"Вані в перші дні війни не було в Києві. Його не могли знайти. А він – голова Служби безпеки, розумієте?! Десь в березні в Офісі уже були акуратні розмови про те, що Ваню треба знімати", – розповідають УП в оточенні президента.

"Зараз це питання якось затихло, тому що частину справ Баканов передав своєму першому заступнику Малюку. Але це не означає, що питання про його звільнення не з'явиться знову. Тим паче є кандидат на заміну – той самий Малюк, який близький до Єрмака-Татарова", – додають співрозмовники.

Раніше Василь Малюк працював у СБУ начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Одразу кілька джерел УП назвали Малюка близькою людиною до заступника голови ОПУ Олега Татарова. Зокрема "Українська правда" фіксувала його на дні народження Татарова" - пише видання.


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]