Головою ВККС обрано Андрія Пасічника з НАЗК

|
Версия для печатиВерсия для печати

Головою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на засіданні у середу, 7 серпня, обрали члена ВККС Андрія Пасічника. Його кандидатуру підтримали дев’ятьма голосами.

Відразу після оголошення результатів виборів про свою відставку з посади заступника голови ВККСУ заявив Руслан Сидорович, який з березня ц.р. виконував ще й обовʼязки голови Комісії (після скандальної відставки Романа Ігнатова).

Щоправда, Сидорович цього міг і не робити, оскільки за регламентом ВККСУ він у подальшому вже не міг обіймати посади заступника голови Комісії. Відповідно до регламенту ВККС  якщо головою Комісії стає член Комісії, який не є суддею, то його заступником обовʼязково має бути член Комісії, який до цього був суддею. А Сидорович, як і Пасічник, до призначення членами ВККСУ не були суддями - Сидорович був адвокатом, а обраний сьогодні головою Пасічник - працював у НАЗК. Відтак посаду заступника голови Комісії зможе обійняти лише той член Комісії, який раніше працював суддею.

Слід зазначити, що другий кандидат на посаду голови ВККСУ Віталій Гацелюк набрав усього шість голосів.

Таким чином, у ВККСУ завершився період невизначеності, повʼязаний з відсутністю голови Комісії. Тепер її члени замість боротьби за керівне крісло можуть повністю зконцентруватися на виконанні Комісією своїх завдань.

Андрій Пасічник був призначений на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 1 червня 2023 року.

Він є кандидатом юридичних наук, має вчене звання доцента. Є адвокатом та до 2020 року практикував у сферах корпоративного, цивільного та адміністративного права. Вивчав менеджмент у Києво-Могилянській бізнес-школі.

У 2020–2023 роках очолював Управління повних перевірок Національного агентства з питань запобігання корупції. У Пасічника є досвід у сфері запобігання та боротьби з корупцією, запровадження цифрових інструментів в практики державного органу, управління проєктами.

У ВККС  Андрій Пасічник є членом Першої палати та Третьої колегії Комісії, входить до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, яка діє при Вищій раді правосуддя. Є головою робочої групи з оцінювання корупційних ризиків у діяльності Комісії.

У березні Вища кваліфікаційна комісія суддів України задовольнила заяву голови комісії Романа Ігнатова про звільнення за власним бажанням.

Нагадаємо: 21 грудня Вища кваліфікаційна комісія суддів отримала лист від Служби безпеки, у якому йдеться, що голова ВККС Роман Ігнатов начебто має російське громадянство. Раніше Ігнатов спростовував інформацію про наявність паспорта Росії.

Фото: ККСУ


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:37
10 вересня в Україні місцями короткочасні дощі, грози, до +29° тепла
19:45
Google перестав створювати облікові записи з російським номером телефону
18:15
Польські спецслужби запобігли спільній диверсійній операції Росії та Білорусі
17:05
СБУ повідомила про нову підозру очільнику Бучанського ТЦК, якого викрили на схемах для ухилянтів
16:18
Забруднення річок Сейм та Десни сталося через знищення рашистами очисних споруд
15:21
СБУ та Нацполіція затримали агента рф, який палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині
14:23
Інспектор Львівської митниці організував схему виїзду ухилянтів за кордон
13:15
СБУ затримала агента-рашиста, який розставляв «відеопастки» для коригування ударів по Києву
11:11
Після атаки "Шахедів" "Укрзалізниця" змінила маршрути потягів на Київщині
10:01
Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати рашистів та ситуацію на фронтах

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]