Готуємося до можливого наступу з боку Білорусі - командувач ОК "Південь" Ковальчук

|
Версия для печатиВерсия для печати

Україна готується до того, що Росія знову може спробувати вторгнутися з півночі. Можливо, це станеться приблизно до "річниці" її першої невдалої спроби "взяти Київ" у лютому.

Про це заявив командувач ОК "Південь", генерала-майор Андрій Ковальчук (на фото - на передньому плані) в інтерв'ю британському каналу Sky News.

Так, відповідаючи на запитання журналіста, чи можуть війська РФ знову спробувати вторгнутися в Україну з півночі, сходу чи півдня, можливо, навіть 24 лютого, у річницю початку повномасштабної війни, він заявив, що українські військові прораховують такі сценарії.

"Так, ми передбачаємо такі варіанти, такі сценарії. Ми до цього готуємося. Ми живемо з думкою, що вони знову будуть наступати. Це наше завдання", - сказав Ковальчук.

При цьому він не виключив можливості повторного вторгнення російських військ через Білорусь на північний кордон України, як маршрут окупантів для наступу на столицю.

"Ми розглядаємо можливий наступ з боку Білорусі наприкінці лютого, можливо, пізніше...Ми готуємося до цього. Ми розслідуємо. Ми дивимося, де вони накопичують сили і засоби", - зазначив Ковальчук.

За його словами, "більше не буде такого, що росіяни просто зайдуть", як це було 24 лютого поточного року.

Також генерал акцентував, українські Збройні сили будуть готові навіть до боротьби з мільйонами росіян, якщо глава Кремля Володимир Путін вдасться до повної мобілізації.

Втім, Україні все ж знадобиться для цього ще потужніша підтримка з боку західних союзників.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]