The Insider: російські олігархи Махмудов і Бокарєв, які заробляють на війні в Україні, придбали у Франції вілли, замок та інші активи

|
Версия для печатиВерсия для печати

Сім'ї російських мільярдерів Іскандара Махмудова та Андрія Бокарєва, які заробляють на війні в Україні, володіють віллами та іншими активами у Франції.

Це з'ясував The Insider.

Махмудов та Бокарєв разом з іншими партнерами є власниками виробника залізничної техніки "Трансмашхолдинг" (ТМХ). Цій компанії належить 76 відсотків акцій "Луганськтепловозу", зареєстрованого в окупованому Луганську. Гендиректором "Луганськтепловозу", за даними видання, є Дмитро Костюченко, оголошений кілька років тому в Україні у розшук за статтею про посягання на територіальну цілісність країни.

Костюченко є також заступником голови компанії "Лугамаш", яка була створена на базі "Луганськтепловозу" та оформлена на номінальних осіб, які працюють на Бокарєва та Махмудова. Гендиректором та співзасновником "Лугамашу" виступає Олександр Мартиненко – співробітник "Новочеркаського електровозобудівного заводу", який входить до складу ТМХ, пише видання.

"Лугамаш", як стверджується, отримує регулярну підтримку від російської окупаційної влади та Москви, а у вересні підприємство увійшло до складу "Вільної економічної зони", створеної на окупованій території.

Син Махмудова Джахангір, з'ясував The Insider, є бенефіціарним власником компанії Les Tesnieres Property, на яку записані землі у регіоні Солонь у Франції. "Джахангір через Menars Property SCI володіє мисливськими угіддями. Акціями цієї компанії, як і інших, раніше володів і сам Махмудов-старший. Він почав переписувати їх на родичів на тлі війни – очевидно через ризик арешту", - вважають розслідувачі.

Партнером Джахангіра з Les Tesnieres Property є Олександра Сергієнко. Журналісти припускають, що вона може бути дружиною Махмудова. У неї троє неповнолітніх дітей – Володимир, Камілла та Олександра, які мають прізвище Махмудова, мають громадянство Кіпру та резидентство Монако. Сергієнко та її діти є партнерами по фірмі Les Pins Property, пише видання з посиланням на дані комерційного реєстру Франції.

Les Pins Property, як стверджується, раніше була афілійована із самим Іскандаром Махмудовим. Через неї сім'я володіє мисливським замком XVI століття регіоні Солонь. Крім того, Камілла, Олександра та Володимир володіють віллами на Лазурному березі через фірми Ecossaise Property.

Бокарєв, за даними видання, через компанії Serenity Capital, Immobilier Albert 1er, Casa Lea II Property, Bel'Ombre володіє майном у Парижі, Сен-Тропі та Раматюелі. Однак після початку війни частину активів він переписав на своїх дітей: 14-річну Єлизавету, 8-річного Андрія та 15-річного Олександра. Вони виступають власниками частини майна разом із матір'ю – колишньою дружиною олігарха Ольгою Сироватською.

Єлизавета Бокарєва – це співачка ELSEA, разом із якою виступає російський співак Григорій Лепс. Він є хрещеним батьком дівчинки, зазначає The Insider.

20 відсотків акцій "Трансмашхолдингу" належать французькій машинобудівній компанії Alstom, яка після початку війни не вийшла зі складу акціонерів, зазначають розслідувачі, вказуючи, що таким чином французька компанія є співвласником "Луганськтепловозу", розташованого на окупованій Росією українській території.

"Трансмашхолдингу", нагадують розслідувачі, у Латвії належить Ризький електромашинобудівний завод, компанія також контролює 50 відсотків у нідерландських TMH Alstom B.V. та Railcomp B.V. У 2021 році компанія заснувала німецьку Blue Engine Engineers GmbH з виробництва двигунів. Раніше, як зазначається, Бокарєву та Махмудову належала частка у збройовому концерні "Калашников", а сьогодні "Трансмашхолдинг" на 71 відсоток контролює АТ "Коломенський завод", який виготовляє двигуни для бойових кораблів.

Бізнесмени були фігурантами кількох кримінальних справ у країнах Євросоюзу. Наприклад, у німецькій кримінальній справі 2007 року їх описують як власників "общака" Ізмайлівської ОЗУ, а в матеріалах іспанської кримінальної справи 2008 року йдеться про те, що через УГМК відмивалися гроші Тамбовсько-Малишівської ОЗУ.

Розслідувачі зазначають, що Євросоюз досі не запровадив санкції щодо Бокарєва та Махмудова, а також "Трансмашхолдингу". Поки що вони значаться лише у списках санкцій США та Великобританії.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:01
Перший день Олімпіади-2024: розіграють 14 комплектів медалей
09:41
Професор Нєбітов вважає вбивцю професорки Фаріон "абсолютно проукраїнським" - це таке у нас "проукраїнське" керівництво поліції
08:27
росія спланувала та здійснила теракт в казармах Оленівки, де перебували українські військовополонені, - Associated Press
08:00
DeepState: росіяни захопили Вовче на Донеччині
22:32
“Ліл”: військовий Олександр Рудоманов висвітлив злодіяння столичної ДМС
20:00
У суботу в Україні дощитиме, буде спекотно на півдні
18:51
Суд арештував підозрюваного у вбивстві Фаріон, на засіданні донька питала Зінченка "Навіщо?"
18:05
Мегавати будь-якою ціною: чи зможе Україна наростити імпорт електроенергії
17:25
САП просить ВАКС стягнути з начальника відділу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Жука активів на 4,5 млн грн
16:58
РПЦ дійсно втратила ознаки Церкви, — професор Людмила Филипович

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]