Хоч хтось. У Чехії розпочали розслідування щодо Райфайзен банку через діяльність в Росії

|
Версия для печатиВерсия для печати

 У Чехії Національний антитерористичний штаб проводить розслідування щодо австрійської групи Raiffeisen Bank International (RBI) через її діяльність у Росії. Скаргу подали клієнти, незадоволені  діяльністю банку в Росії.

Кримінальну заяву проти банку подала Асоціація захисту прав громадян і бізнесу. Вона підозрює фінустанову у підтримці тероризму, оскільки банк сприяє фінансуванню агресії, залишаючись на російському ринку.

Як зауважив автор кримінальної скарги проти групи Лібор Малечек, банк повідомив про дев'ятивідсоткове зростання в Росії в першій половині 2023 року.

"Як це можливо, що раптом на рахунках ми виявляємо, що вони передають сотні мільйонів на тероризм, на підтримку військової машини?" — заявив Малечек.

Тому, пояснив він, Асоціація з прав громадян і підприємців подала кримінальну скаргу проти всієї банківської групи через можливу підтримку тероризму.

"Наразі ми її розслідуємо, але з огляду на хід цього розслідування ми не можемо надати жодної додаткової інформації", — підтвердив у коментарі для Чеського телебачення речник поліції Ондржей Моравчик.

Крім того, у Чехії група клієнтів банку запустила петицію за те, щоб банк пішов з Росії.

"Ідея платити тією ж кредитною карткою, що і, образно кажучи, постачальник військового спорядження для російської армії, наприклад, для нас нестерпна", — зазначив автор петиції Ладіслав Пельцль.

Як відзначає Чеське телебачення, австрійська банківська група Raiffeisen Bank International є найбільшим європейським банком, який досі залишається в Росії. При цьому Європейський центральний банк закликає групу припинити свою діяльність у країні, а сама група заявляє, що "скорочує" свою діяльність в Росії.

"Ми прагнемо до подальшого скорочення нашої ділової активності в Росії. Група несе відповідальність за збереження цілісності банку в Росії, в якому працює понад дев'ять тисяч осіб", — йдеться в пресрелізі Raiffeisen Bank International .

У чеській компанії заявили, що не можуть коментувати діяльність Raiffeisen Bank в іншій країні, "оскільки чеський Raiffeisen Bank  працює майже виключно на території Чеської Республіки та країн ЄС".

Раніше Україна включила групу RBI до списку "міжнародних спонсорів війни". Європейський центральний банк також наполягає на її виході з Росії, а американське агентство з питань санкцій розслідує діяльність групи. Банк заявив, що хоче відокремити свій російський бізнес до кінця цього року.


В тему: 

 

 

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]