ЄЦБ вимагає від Raiffeisen Bank піти з ринку рф - Reuters

|
Версия для печатиВерсия для печати

За інформацією співрозмовників агентства, негайно залишити російський ринок ЄЦБ не вимагає, але наполягає на формуванні плану дій щодо припинення діяльності банку в росії. Один із них уточнив, що такий план може включати продаж чи закриття російського підрозділу. Проте Raiffeisen Bank надавати такий план не має наміру.

Австрійські чиновники визнали дії ЄЦБ необґрунтованим втручанням, зазначає Reuters.

Представник Raiffeisen Bank розповів, що банківська група вже скоротила кредитування в росії, прискорює оцінку бізнесу і дійсно вивчає варіанти «виходу, що ретельно керується» з російського ринку. На даний момент Raiffeisen Bank є найважливішим західним банком у росії, зазначає агентство. Він обслуговує близько чверті всіх переказів у євро до країни. При цьому, за даними Financial Times, «дочка» Raiffeisen Bank International у росії обслуговує 40–50% платежів росії з іншими країнами. Також російський підрозділ приносить групі приблизно половину всього прибутку.

У лютому Мінфін США розпочав розслідування щодо австрійської групи Raiffeisen Bank International у зв'язку з її російським бізнесом. Того ж місяця Raiffeisen Bank International обмежив кореспондентську мережу в росії до п'яти банків. За інформацією Der Standard, Raiffeisen Bank вивчає можливість обміну зі Ощадбанком Райффайзенбанку (дочірнє підприємство Raiffeisen Bank у росії) на активи Sberbank Europe.

НАЗК внесло австрійську групу Raiffeisen до списку спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни за продовження роботи банку в Росії та офіційне визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" через своє представництво в РФ.

"Банк на 200% скористався санкціями, що призвели до виходу з російського ринку його конкурентів. Так, до російського бюджету в 2022 році банк заплатив у 4,8 раза більше, ніж за весь довоєнний рік. Російський підрозділ Raiffeisen Bank сплатив до бюджету РФ 559 млн євро. Це дорівнює вартості близько 95 ракет "Калібр", якими держава-терорист регулярно обстрілює мирні українські міста", – сказано в повідомленні НАЗК.

Там зазначили, що Національний банк України констатує відсутність прогресу на шляху ухвалення рішень щодо виходу банку з російського ринку.

Зокрема, Raiffeisen не лише офіційно визнає так звані Донецьку та Луганську "народні республіки" через своє російське представництво, а й надає вигідні умови кредитування російським окупантам (кредитні канікули та пільгові кредити), фактично винагороджуючи російських військових за їхні воєнні злочини.

 

"До того ж, банк підіграє російській пропаганді, називаючи війну "спеціальною військовою операцією". Таким чином, усі ці факти та продовження операцій Raiffeisen Bank у Росії означають пряму підтримку та спонсорування тероризму", – додали в НАЗК.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]