Китай перевів 50% електрогенерації на "зелену енергетику"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Забезпеченість енергією з відновлюваних джерел (ВДЕ) у Китаї у 2022 році майже досягла 50%, а у 2023 році має досягти 52% від загальної потужності генерації. Таке завдання поставлено китайською владою перед Радою з електроенергетики республіки.

Про досягнення амбітного завдання повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на звіт Ради.

Цілком виконати мету, тобто досягти 50% ВДЕ, в 2022 році не вдалося, проте це може бути пов'язане з рішенням запустити нові вугільні та газові електростанції, які частково перетягнули на себе деякі потужності у фінальній статистиці. Необхідність у запуску вугільних та газових електростанцій виникла на тлі зростання цін на енергоносії, а також нестабільності енергогегерації та необхідності перестрахувати наявні потужності. 

Нова «брудна» генерація, введена в експлуатацію в 2022 році, оцінюється приблизно в 40 гігават, при цьому в 2023 році Китай продовжить нарощувати «брудні потужності». Згідно з документом, у новому році будуть введені нові газові та вугільні електростанції сукупною потужністю 70 гігават. Проте переорієнтація Китаю на ВДЕ стає дедалі очевиднішою, адже основні інвестиції йдуть саме у цей сектор. У 2023 році влада має намір збільшити генерацію чистої енергії загалом на 165 гігават, з яких 100 припаде на сонячну генерацію, а 65 — на вітряні станції.

Експерти та політики очікують, що після скасування жорстких карантинних обмежень китайська економіка повернеться на прискорену траєкторію зростання, що спровокує попит на енергоресурси, а енергоспоживання в країні зростатиме. Поточні прогнози відштовхуються від зростання енергоспоживання у 2023 році на 6% після зростання на 3,6% у 2022 році. Китай є ключовим споживачем енергоресурсів у світі. Поточна динаміка цін на нафту та частково на інші енергоресурси (газ та вугілля) залежить від новин з Китаю. За підсумками 2022 року сукупне споживання електроенергії зросло на 3,6% і склало 8,637 тераватт/год.

Фото: з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]