Кремль застерігають, що військова співпраця з Північною Кореєю порушує рішення Ради Безпеки ООН

|
Версия для печатиВерсия для печати

 На тлі візиту північнокорейського керівника Кім Чен Ина в Росію представники США та інших країн застерігають, що постачання зброї, чи інша військова співпраця Росії з Північною Кореєю (КНДР), були б порушеннями резолюцій Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй. 

Кім Чен Ин з делегацією північнокорейських посадовців та військових командувачів і керівників збройної промисловості прибув на далекий схід Росії, де Путін перебуває для участі в економічній конференції у Владивостоку, зазначає Голос Америки.

Вважають, що Північна Корея сподівається отримати від Росії економічну допомогу і військові технології в обмін на північнокорейські артилерійські боєприпаси для російської війни проти України.

31 серпня США, Велика Британія, Південна Корея і Японія оприлюднили спільну засудивши співпрацю Москви з Пхеньяном після того, як Північну Корею відвідав російський міністр оборони.

«Росія веде переговори з КНДР щодо потенційних угод про значну кількість боєприпасів кількох типів для використання проти України. Ці потенційні домовленості можуть також включати постачання сировини, яка сприяла б оборонній промисловій базі Росії. У своїй гонитві за цією зброєю Росія порушуватиме резолюції Ради Безпеки, включаючи резолюції, за які голосувала сама Росія. Будь-яка така угода щодо зброї буде серйозним порушенням резолюцій, ухвалених Радою Безпеки одноголосно після минулих ядерних випробувань КНДР і запусків балістичних ракет», - сказано у заяві чотирьох країн.

Раніше були повідомлення, що Північна Корея постачала зброю, включно з артилерійськими боєприпасами, для приватної російської військової компанії «Вагнер».

Північна Корея використовує зброю створену на основі колишніх радянських технологій, а тому певні види її амуніції можуть бути сумісні з російськими.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер сказав, що Вашингтон пильно спостерігатиме за ситуацією і нагадав обом країнам, що «будь-яка передача зброї з Північної Кореї в Росію була б порушенням багатьох резолюцій Ради Безпеки ООН», і що за такі порушення США «не вагатимуться з запровадженням нових санкцій».

В Південній Кореї речник міністерства закордонних справ Лім Соо-Сук сказав, що «жодній країні ООН не можна порушувати санкції Ради Безпеки щодо Північної Кореї, долучаючись до незаконної торгівлі зброєю, і безумовно не можна брати участь у військовій співпраці з Північною Кореєю, що підривало б мир і стабільність міжнародної спільноти».

Представник уряду Японії Хіроказу Мацуно сказав журналістам, що в Токіо за переговорами Путіна з Кім Чен Ином будуть спостерігати зі стурбованістю, зокрема з огляду на «вплив, які вони можуть мати на вторгнення Росії в Україну».

Кім Чен Ин раніше відвідував Росію і вперше зустрічався з президентом Путіним 2019 року.

Він подорожує спеціальним потягом, уникаючи використання літаків, як це робили попередні лідери Північної Кореї.

Фото: Mikhail Svetlov  / Getty Images

«Аргумент»

 

 

 

 

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У середу дощитиме лише у Карпатах, вдень до +23-28°С
18:42
Корабель і літак – 5 днів, танк – 4: Уряд затвердив додаткові відпустки за знищену техніку ворога
16:10
Голова Одеської ОВА Олег Кіпер:: "Від цієї радості мені одні збитки..."
14:04
За два роки бібліотеки України списали понад 26 млн російських книжок
13:18
ЄС схвалив використання доходів від заморожених активів рф
12:23
НАБУ з СБУ обшукують Державну судову адміністрацію
12:01
Брехні стане менше: Суспільне розпочало власне мовлення на телемарафоні "Єдині новини"
11:22
Роботодавці зобов’язані вручати повістки, організовувати прибуття працівників до ТЦК та інформувати про тих, хто відмовився від їх отримання чи звільнився - Кабмін
10:15
Politico: ЄС прагне почати переговори з Україною про вступ у червні
10:02
Ціна президентства Зеленського: система державного управління практично не працює

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]