Кримінальні справи Дихне в «Борисполі» тхнули профітом для Коломойського, Іванчука і контрабандистів - ЗМІ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Про це пише видання Наші гроші.

Вищий антикорупційний суд присудив 5 років тюрми Євгену Дихне, який у 2014-2017 очолював аеропорт «Бориспіль». НАБУ довело, що він здав площі аеропорту в оренду по заниженій ціні. Заниження склало майже 16 млн грн.

Площі здавались в оренду по схемі «попередніх угод». По закону треба, аби це робили на класичних відкритих конкурсах Фонду держмайна. Але «Бориспіль» сам без усяких конкурсів уклав так звані попередні угоди з самотужки обраними фірмами по самотужки придуманій ціні. Детективи і прокурори САП зрештою довели, що ці ціни були збитковими для держави.

Дихне має шанс оскаржити рішення суду першої інстанції в апеляції.

Подробиці вироку ще не оприлюднені. Невідомо які фірми стали бенефіціарами знижок від «Борисполю», та якими аргументами звинувачення аргументувало свою позицію.

Відомо, що монополію на торгові точки в «Борисполі» багато років тримає група бізнесменів, серед яких були Артур Гранц (нинішній власник «Форбс Україна»), Андрій Іванчук (входив до групи одного з лідерів «Народного фронту» Арсенія Яценюка, нині близький до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля).

Також по схемі «попереднього договору» Дихне здав в оренду найбільший і найприбутковіший склад «Борисполю» – імпортний склад №2. За рік цей склад приносив заробіток більше 10 млн грн. А новий засновником арендатора ТОВ «Аеропорт Київ Карго» була одеситка, пов’язана з підозрюваним у контрабанді Орестом Фірманюком. Це викликало скандал і міністерство інфраструктури домоглось розриву контракту.

Окрім цього «Бориспіль» багато років був якорним аеропортом для групи Коломойського. Пов’язані з олігархом фірми тримали монополію на хендлінгові послуги (обробка вантажів та багажу, обслуговування літаків тощо). Особисто Дихне у 2014 році видав наказ, яким аеропорт відмовлявся від заробітків державного аеропорту на обслуговуванні пасажирів та літаків і розіслав листи авіакомпаніям, запропонувавши їм обслуговувати своїх пасажирів силами фірм «Інтеравіа» (напряму  належала «МАУ» Коломойського) та «Аерохендлінгу» (співзасновницею була менеджерка «Аеросвіту» Коломойського). А після відставки з «Борисполю» Дихне і пішов працювати у «МАУ», заробіткам якої і потурав.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]