Кувейт готується відвантажити до Європи 2,5 млн т дизельного палива

|
Версия для печатиВерсия для печати

Кувейт розраховує відвантажити до Європи 2,5 млн т дизельного палива. Також країна планує цього року збільшити експорта палива для авіалайнерів, щоб допомогти континенту компенсувати скорочення потоків із росії.

Про це пише Forbes, з посиланням на Bloomberg.

За словами джерела, близькосхідна країна розраховує збільшити постачання дизельного палива до Європи впʼятеро з 2022 року до 2,5 млн т, або приблизно 50 000 барелів на день. Кувейт також хоче подвоїти продаж авіапалива майже до 5 млн т, сказало джерело.

Євросоюзу загрожує потенційний брак палива з 5 лютого, коли набере чинності заборона імпорту нафтопродуктів із росії у покарання за вторгнення в Україну.

За даними Bank of America, ціни на дизельне паливо можуть зрости до $200 за барель з цього кварталу, оскільки заборона може викликати глобальний дефіцит.

За оцінками аналітиків JPMorgan Chase & Co., на кінець минулого року ЄС купував майже 1,3 млн барелів на день продукції з росії. Приблизно половина їх припадає на дизель.

В останні роки Кувейт витратив десятки мільярдів доларів на модернізацію та будівництво нових нафтопереробних заводів. Його найбільшим вкладенням було будівництво Аль-Зур. Це один із найбільших нафтопереробних заводів у світі, розрахований на переробку 615 000 барелів сирої нафти на день, і наприкінці минулого року він уперше відправив на експорт дизельне паливо та паливо для реактивних двигунів.

За словами джерела, плани державної Kuwait Petroleum Corp. щодо авіагасу виключають будь-які продажі на спотовому ринку. Це означає, що фактична кількість, відправлена до Європи, може виявитися більшою за 5 млн т.

Очікується, що інші близькосхідні виробники нафти, такі як Саудівська Аравія та Обʼєднані Арабські Емірати, також збільшать експорт палива до Європи 2023 року.

Як відомо, Європейський Союз заборонить більшу частину морського імпорту російських нафтопродуктів із 5 лютого. 

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]