Міськрада Івано-Франківська вимагає забрати Почаївську лавру в УПЦ МП

|
Версия для печатиВерсия для печати

Івано-Франківська міська рада проголосувала за звернення до Міністерства культури та Кабінету Міністрів про повернення Почаївської лаври державі.

Про це стало відомо під час засідання сесії Франківської міської ради, яке відбулося у четвер, 15 червня, повідомляє ПІК.

“Ми переконані, що Почаївська лавра має бути українською! Там мають молитися за справедливу перемогу України. Схвалили на сесії міської ради звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства культури та інформаційної політики України щодо повернення Почаївської лаври українській церкві” – написав на своїй фейсбук-сторінці Марцінків.

За його словами, хоч Віктор Янукович у 2003 році й передав Почаївську Успенської лавру в оренду церкві московського патріархату на 49 років, проте цей договір можна розірвати і треба оскаржувати в суді.

“Вимагаємо розірвати договір оренди з московською церквою та повернути Почаївську Успенську лавру спершу у власність держави, а потім – українській церкві. Закликаємо припинити договори оренди та або користування упц мп землею, церковними спорудами, що перебувають у державній власності. Та не допустити, щоб угрупування, яке де-факто є гілкою Російської Православної Церкви продовжило свою деструктивну діяльність в Україні підпільно”, – додав мер.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У неділю в Україні дощитиме лише на сході та заході, вдень тепло
18:04
Зауранія: чому росія лізе в Нігер
16:04
Бутусов: Про генералів, "паперові війни", "мистецтво доповіді" та сучасну війну: чому Сирський і Содоль потрапили під критику
14:11
Інформаційні ресурси упц (мп) поширюють тези російської пропаганди про «нелегітимність» Президента України, це свідома антиукраїнська діяльність
12:56
Залишення позицій під Харковом: проти командування 125 бригади відкрили справу
10:00
Мінкульт нарешті перевірить стан Почаївської лаври, якою користується московський патріархат
08:06
Втрати росії на фронті перевалили за півмільйона осіб
20:00
На вихідні в Україні переважно сухо, вдень +17-26°С
18:08
Влада дає рпц в Україні місяць часу на звільнення Нижньої лаври, далі застосують силу, - Карандєєв
17:13
До суду передали справу генерала Володимира Тоцького, ексзаступника голови СБУ часів Януковича

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]