У Полтаві засудили настоятеля УПЦ МП, який організовував втечу за кордону для ухилянтів

|
Версия для печатиВерсия для печати

Настоятель української православної церкви московського патріархату разом із двома спільниками організовували незаконний перетин кордону для чоловіків — обвинувачений провину визнав повністю та отримав умовне покарання, але має передати на потреби ЗСУ 156000 грн.

Про це повідомляє місцеве видання Полтавщина.

29 травня Октябрський райсуд Полтави виніс вирок Іонелу Міціцею, який організовував незаконний перетин кордону України для чоловіків. Обвинувачений провину визнав повністю та отримав умовне покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Обвинувачений Іонел Міціцей — уродженець Чернівців, має вищу освіту, одружений, настоятель храму на честь святого великомученика Дмитрія і Гавриїла в селі Ванчинці Новоселицького благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви московського патріархату, раніше не судимий.

Так, настоятель церкви московського патріархату разом зі спільницею та спільником допомагали чоловікам з України незаконно перетнути кордон. Спільник, який підшукував клієнтів для такої послуги, у березні вже отримав своє умовне покарання.

Відповідно до матеріалів справи, настоятель організував схему, згідно з якою, на початку липня 2022 року у Полтаві спільник Міціцея — Недогарок зустрівся з двома знайомими та запропонував їм перетнути державний кордон України за $3200 з кожного.

Вже в серпні 2022-го року Недогарок пояснив «клієнтам» деталі «операції», а згодом надіслав номер телефону мешканки Чернівців, яка мала зустріти їх та якій вони мали віддати кошти.

4 вересня мешканка Чернівців зустріла чоловіків у Новоселиці Чернівецької області, звідки автомобілем Renault Laguna доставила та заселила останніх до номеру мотелю «Вікторія», Там жінка отримала від клієнтів кошти і одразу після цього зловмисників затримали.

Так, настоятель Міціцей повністю визнав свою провину у вчиненому та уклав угоду з прокуратурою. А 29 травня Октябрський райсуд затвердив цю угоду та призначив чоловіку 5 років позбавлення волі, але від відбування покарання його звільнили з іспитовим строком — 1 рік. Також Міціцей має передати на ЗСУ 156000 грн, а також відшкодувати 3020 грн експертних витрат.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в Полтавському апеляційному суді протягом 30 днів з дня його проголошення.

Вгорі: Іонел Міціцей | Фото: facebook.com/orthobuk

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:42
Відсьогодні набувають чинності положення закону "Про медіа" щодо збільшення української мови на ТБ, - Кремінь
10:01
Вища рада правосуддя нарешті відкрила дві дисциплінарні справи щодо корумпованого голови Ленінського райсуду Полтави Новака
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 17 червня
07:39
НАТО обговорює приведення ядерної зброї у стан бойової готовності, - Столтенберг
20:00
У понеділок буде сухо лише на півдні України
18:11
Тімоті Ґартон Еш: «Після виборів Європа в давно забутій небезпеці»
16:01
Декларацію саміту у Швейцарії щодо України підписали 84 зі 101 делегації
14:58
Івана Купала і Трійця 2024: ці свята збігаються цьогоріч
12:04
Юрій Бутусов: Факти та висновки з розслідування Бігус.Інфо щодо витоків у справі кураторів "Великого будівництва" Голика, Біркадзе та співробітників НАБУ Углави і Полюги
10:55
Костянтин Корсун: Чому Тік-Ток – це дійсно небезпечно

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]