Марина Данилюк-Ярмолаєва: Про вора Ходорковського і решту "російських експертів"

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Пилили Россию, как могли, теперь сидят невинные нетвойняхи".

"Ви просто заздрите успіхам російських експертів".

"Ви страждаєте нарцисизмом, тому не бачите добра, яке роблять для України Ходорковський та Каспаров".

"Ходорковський буде гарним президентом після Путіна".

"Я дивлюсь Латиніну/Шейтельмана/Фейгіна, бо вірю їм. І кого ще дивитись на третьому році війни?". Загалом, на 11-му році, соромно таке не знати.

Саме такі коментарі написали мені фанати російських експертів після двох постів про нікчемність всіх цих потуг вошкатись із ними по елітних готелях. Цікаво, що це були люди або які давно заміжні в інших країнах, або на диво — мешканці Харкова та Миколаєва, яких добряче тріпає війна. Якщо цей кал в голові буде і надалі — то мої співчуття, це буде безкінечна війна.

Я роками досліджую ворога та його наративи — це моя робота і заготовки для майбутніх літературних праць. Саме тому на тлі свідомого ІПСО Ходорковського на західні аудиторії про те, як РФ захопить Харків та Одесу (воно було на трьох майданчиках підряд), вирішила ознайомитись із його інтервʼю Дудю. Чому Дудь? Бо це умовно більш якісна російська бульбашка — молодші люди, які точно були закордоном, щось трошки самі зароблять, трошки фільтрують свою поведінку назовні.

Інтервʼю цього "лідера" було одне із найнудніших, яке я бачила в житті. Осилювала його шматками чотири дні.

В кадрі сиділа ображена особа, який досі болить те, що у якості "преемника" Єльцин обрав не її. Егоїст, жорсткий, безпринципний — думаю, не одна "мокруха" на його совісті. І очевидно, що попав у тюрму через надто велику корону на голові.

Ходорковський типовий вор і корупціонер, який вміло загріб до рук спадок промисловості СРСР. Визнав, що використовував численні лазівки "я закон не нарушаю, я пользуюсь дырками".

Визнав, що мав дах від КГБ. А юний Сурков і нинішній власник "Пятьорочки" були його тілоохоронцями. "Тренер по рукопашному бою предложил". Образа на Суркова, що пішов до Путіна.

"Лідер опозиції" визнав, що сприймає владу у РФ, як царат. "Для нас естественно было, что мы никакого отношения к назначению первого лица не имели". Єльцина він сприймав як царя. "Этот человек был царем — великим и великодушным".

За все інтервʼю він посміхнувся задоволено на двох моментах. Коли говорив про заробітки на двох чеченських війнах. На першій — він відповідав за постачання пайків.

"Во вторую чеченскую мы обеспечивали наверное 50% нашей группировки горюче-смазочными материалами, поскольку наши заводы находились в этом регионе", — каже Ходорковський.

"Из Томска на зачистку и патрулирование в Чечне был отправлен ОМОН, а мы там были фактически градообразующей компанией. Их руководитель сцезназа пожаловался, что у них только короткостволы, ну вот мы их и снабдили… провел решения через совет директоров — американцы были в шоке". Цікаво, американські члени наглядових рад зрозуміли, що це був геноцид?

Про Чечню. Чисто риторика, як у нацистів.

"Когда Чечня объявила о своей независимости, она людей не титульной нации начала оттуда выпихивать. И многих выпихивали… и это начало воспламенять юг России…и поэтому нельзя сказать, что у первой чеченской не было никаких оснований…. Оттуда у меня урок — бомбить города нельзя". Так що ж ти дядя майданчики в ФРН використовуєш для того аби розказати про поразку України, а не засудити обстріли Харкова?

"В первой чеченской я поддерживал проведение силовой операции…" Тобто пройшло тридцять років, а цей кекс не спромігся на просте: "Вибачте".

"Я верил в тех ребят, которые туда шли (в контексті, чи знав, що війська РФ творять у Чечні злочини проти цивільних — ред), во-вторых, они то наши". Чим не нацизм?

Ходорковський упевнений, нинішні росіяни мають дякувати Єльцину та Гайдару за інтернет.

Про корупцію Єльцина. "если он не понимал, что это коррупция, то это и не коррупция".

Висловив жаль, що Абрамович виявився більш продуманим персонажем — і у підсумку більш успішним. "Он решала. Если брать рейтинг решал, то он все категории обошел". Відчувалась заздріть, що Абрамович більш розумний і хитрий жук.

Присутня образа за фільм навальністів "Предатели", де Ходор один зі головних персонажів.

Цікавий момент про клан Ротшильдів в ЮКОСі. Шкода, що тему Дудь не розвинув. Хоча це і так масло для нинішньої влади на тему, як Захід хотів юзати ресурси РФ. І як еліти РФ брехали народу своєму про клятих англо-саксів поки брали їхнє бабло.

Визнав, що виводив мільйони доларів в голодні для РФ девʼяності в офшори. Але "не воровал и вообще спонсировал свои города".

Мораль? Дуже гнила особа — жорстка, самозадоволена, задоволена своєю участю щодо придушення Чечні. Дуже нудна, абсолютно відірвана від реалій РФ.

Власне, це підтверджує, чому по всій наявній соціології це абсолютний аутсайдер. Власне, велика кількість коментарів — під вʼю Дудя так і пишуть "вор, который своими действиями привел Путина к власти". Із цікавого — велика подяка в коментарях Набіулліній за те, що втримує нацбанк і економіку "пока воры, как Ходор обворовывали народ".

Допускаю, що якби оце стало президентом — воно би теж з посмішкою на писку постачало би солярку та зброю на війну в Україні. Це дохла корова і точно безальтернативна робота з ним — це постріли холостими.

Влучний комент під відео. Як резюме вʼю:

"Пилили Россию, как могли, теперь сидят невинные нетвойняхи".

Автор: Марина Данилюк-Ярмолаєва, журналіст

(Джерело).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]