Мерії Дніпра та Кривого Рогу - лідирують у закупівлі дронів для ЗСУ через Prozorro, - "Наші Гроші"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Від початку повномасштабного вторгнення місто Дніпро закупило і передало на фронт дронів на 122 млн грн, відобразивши це  у «Прозорро». Це найвищий результат по Україні.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Журналісти проаналізували здійснені від початку вторгнення у "Прозорро" закупівлі літальних апаратів по коду 34710000-7 (якщо якийсь замовник обрав інший код, то у цю вибірку не потрапив).

"Воїни купують саме ті безпілотники, які міністр оборони Резніков вважає непотрібними і називає "весільними дронами". Мовляв, ними тільки весілля знімати. Виявилось, що різні замовники – мерії міст, сільради, держпідприємства, військові частини – дві третини закупівель присвятили саме "весільним дронам", які і бережуть життя наших воїнів на фронті", - йдеться в матеріалі.

Так, від початку вторгнення у "Прозорро" оприлюднені дані про чотири сотні закупівель понад 2000 дронів на загальну суму 554 млн грн. Закупівлі дронів почали наростати з осені і темп продовжує прискорюватись.

"Всього закупівлі дронів зробили дві сотні замовників. Найбільші закупівлі розміром понад 100 мільйонів провели мерії Дніпра і Кривого Рогу, які на двох закупили 40% безпілотників у грошовому вимірі. Комунальне підприємство "Інфо-Рада-Дніпро" закупило здебільшого квадрокоптерів "Mavic" різних модифікацій на 122 млн грн (тут, тут) та EVO II. Виконком Кривого Рогу обирав безпілотники "Лелека-100" (тут і тут), Mavic (закупівля з цінами на окремі складові – акумулятори, зарядки тощо), "Matrice" (і тут), "Фурія", - зазначає видання.

"Фактично, від початку повномасштабного вторгнення рф ми та Кривий Ріг придбали 40 % всіх дронів, що були доступні на ринку. І далі буде. Дякую професійним журналістам, які слідкують за закупівлями. І величезна подяка нашим землякам, усім платникам податків, чиї кошти йдуть на придбання необхідного для українських оборонців", - зазначив очільник міста.

За даними журналістів, серед військових частин послугами "Прозорро" для придбання квадрокоптерів скористались більше десяти військових частин. Вони купували квадрокоптери DJI.

"Серед державних компаній у десятку лідерів ввійшла "Укртранснафта" з закупівлями безпілотників VTOL Zeus на 26 млн грн. Але наголошуємо – це лише дані публічних закупівель у "Прозорро". Компанії можуть купувати товари для військових та жертвувати гроші відповідним фондам на ці закупівлі, не звітуючи про це у "Прозорро"", - підсумували у матеріалі.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

08:00
Ворог просунувся у Часовому Яру, Максимільянівці та біля Цукуриного
21:23
Керівник Хмельницької обласної прокуратури, "інвалід" Олійник звільнився за власним бажанням, - Офіс Генпрокурора
21:14
"Корабельна сосна" Аллахвердієва отримала підозру в незаконному збагаченні на понад 20 млн грн
20:00
У п'ятницю дощитиме лише на південному сході України, заморозки
18:07
Українці за те, щоб єдину Православну Церкву очолив Епіфаній (ОПИТУВАННЯ)
17:15
Leo Beauty Club анонсує співпрацю з beauty-амбасадором Романом Кравцем aka Beauty Jocker (ТГ-канал «Джокер»)
16:13
Шантажиста та власника ТГ «Джокер» Романа Кравця спіймали на тиражуванні чергового фейку
16:01
Тепер за перевіркою МСЕК чоловіків 25-60 років стежить СБУ
14:02
Кафедральний собор ПЦУ у Черкасах звільнено від провокаторів рпц-фсб, там вже моляться українською мовою
13:16
Зеленський представив План перемоги на засіданні Ради ЄС

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]