Моравецький: путіна потрібно ізолювати, а не "зберігати йому обличчя"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Битва за Україну вирішуватиме майбутнє нинішньої епохи. Тож російського лідера володимира путіна потрібно ізолювати, а не "зберегти йому обличчя", а ідеологія "русского мира" має бути ліквідована.

Так вважає прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, який заявиви про це під час виступу в рамках конференції Strategic Ark ("Стратегічний ковчег") у Польському інституті міжнародних справ (PISM) у Варшаві, передає Укрінформ.

Моравецький підкреслив, що трагедія цивільного населення в Бучі чи Маріуполі й останні події в Україні повинні всіх розбудити від летаргічного сну і відкинути колишні омани.

Моравецький обурений тим, що на міжнародній арені спостерігаються спроби "зберегти обличчя" путіну.

"Але як можна пробувати врятувати або зберегти те, що насправді було повністю втрачено?" – наголосив польський прем’єр.

За його словами, зараз є привід добре зрозуміти динаміку імперіалізму і тоталітаризму в росії. Це також слушний момент поглянути на себе у дзеркало і подумати про свою ідентичність.

Він зауважив, що в 1920 році Варшавська битва (між поляками, за підтримки військ УНР, і більшовиками) сформувала світовий лад на 20 років. "Зараз ведеться битва за Україну, і вона, можливо, визначатиме майбутнє на кілька століть", – наголосив Моравецький.

Парадоксом цієї війни він назвав те, що якщо Україна переможе, то це буде, насамперед, її перемога. "Натомість якщо вона програє, то це буде поразка нас усіх і кінець того світу, який ми знаємо", – констатував польський політик.

"Тому, я закликаю до ізоляції російського президента. Так, дипломатія вимагає діалогу, але не ведуться переговори з терористами. Злочинців необхідно засудити, а ідеологію "русского міра" – подолати і викорінити", – наголосив Моравецький.

Він додав, що західний світ повинен спільно вирішити, що росія вже ніколи не загрожуватиме миру в Європі. Натомість ціну за збереження миру повинні також будуть заплатити країни з-за меж ЄС та НАТО.

Глава польського уряду підкреслив, що спільним досягненням має бути перемога над націоналізмом і колоніалізмом.

Моравецький нагадав, що колись, під час воєнного стану в Польщі (1981-1983 рр.), усі говорили, що немає свободи без солідарності. "Сьогодні треба сказати, що немає Заходу без вільної і переможної України", – констатував глава польського уряду.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]