«Нібулон» спільно з французами будуватиме флот для українських прикордонників не у Миколаєві, а у Франції

|
Версия для печатиВерсия для печати

Суднобудівельно-судноремонтний завод «Нібулон» спільно з французькою компанією ОСЕА будуватиме флот для українських прикордонників не у Миколаєві, а у Франції.

виробництво довелося перенести через війну, повідомляють в компанії.

«Зараз в умовах війни велика частка вітчизняних виробництв вимушена припинити діяльність. Ми вдячні уряду за те, що забезпечує наших суднобудівельників роботою, будує флот та зберігає Україну в статусі морської держави, – зазначив Богдан Музика, директор заводу. – Досвід, який корабели отримують зараз у процесі виконання цього замовлення, говорить про те, що нас не зламати. Українські суднобудівники можуть будувати флот де завгодно, у будь-якій точці світу. Ми маємо всі необхідні знання, навички і наснагу, щоб виконати завдання держави».

Миколаївські суднобудівельники продовжують виконувати міжурядову угоду між Францією та Україною, підписану у 2019 році, зазначили в компанії.
Угода передбачає виготовлення п’яти катерів для потреб Державної прикордонної служби. Початок робіт був запланований на лютий 2022 року. Проте через війну довелося шукати альтернативне рішення.

«Нібулон» і ОСЕА домовилися перенести виробництво у Францію з обов’язковим залученням українських корабелів. На початку червня 23 фахівці, зокрема трубомонтажники, складальники корпусів, механіки, зварювальники, працівники з технічної підтримки, вирушили до Франції, де продовжать виконання міжурядової угоди на потужностях суднобудівної компанії ОСЕА.

Корабелів буде задіяно в будівництві катерів з нуля – від початку складання палуби до пусконалагоджувальних робіт. Отримана експертиза дозволить у майбутньому здійснювати технічне обслуговування флоту в Україні силами українських спеціалістів, йдеться у повідомленні.
Завдяки цьому можна підтримувати судна в належному стані та зменшити сукупну вартість володіння флотом, яка в середньому на 70% складається з витрат на обслуговування, зазначили в «Нібулон».
 

Міжурядова угода між Францією та Україною є складовою проєкту посилення системи морської безпеки й охорони України. Вона передбачає кредитування урядом Франції та європейськими банками будівництва французьких катерів на суму €136,5 млн. Загалом Державна прикордонна служба мала отримати 20 патрульних кораблів. Перші три з них уже спущено на воду. П’ять запланованих до реалізації українськими фахівцями планують побудувати вже до жовтня 2024 року.

Багатофункціональний катер для потреб ДСНС має всі необхідні засоби для порятунку людей та надання екстреної допомоги на воді, гасіння пожеж, здійснення водолазно-пошукових робіт, очищення вод від забруднень. Судно додатково оснащується обладнанням для здійснення гуманітарного розмінування і транспортування вантажів вагою до 1,5 т. Судно розвиває швидкість до 60 км/год, розраховано на екіпаж у складі з чотирьох осіб і виготовляється повністю з морського алюмінію.

Довідково:

До повномасштабного вторгнення підприємство Суднобудівельно-судноремонтний завод «Нібулон» спеціалізувалося на повнокомплектному будівництві суден і плавспоруд до 140 метрів (виконання всіх видів робіт власними силами – від порізки металопрокату до виготовлення меблів, ізолювальних і фарбувальних робіт, пусконалагодження електрообладнання і обладнання автоматизації, трубопровідних, корпусних, механо-слюсарних робіт і технологічного супроводу), судноремонті та виконанні проєктно-конструкторські роботи. Усі роботи, що виконуються на суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН», відповідають вимогам та здійснюються під наглядом Регістра судноплавства України.

Практично кожного місяця із заводського сліпу на воду спускалося нове судно. Зокрема у 2018/19 МР ССЗ «НІБУЛОН» було спущено на воду 8 суден. Таким чином, флот компанії сягнув позначки 76 одиниць.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]