Ні планування, ні керування: чому Резніков - поганий міністр оборони

|
Версия для печатиВерсия для печати

Юрій Бутусов: За що по закону відповідає міністр оборони

Міністр оборони має опікуватись проблемами війни в повному обсязі, як це передбачено статтею 15 закону про Нацбезпеку.

Піарники міністра Резнікова під час війни намагаються переконати суспільство, що міністр відповідає, мабуть, тільки за закордонні візитів, спілкування з партнерами та прес-релізи. Таке враження, що міністр оборони у нас керує тільки відділом міжнародного співробітництва. Насправді, міністру прямо підпорядковуються ЗСУ, саме міністр визначає воєнну та кадрову політику армії, організацію та розподіл ресурсів, військово-технічну політику тощо, і усі ці проблеми у армії існують, а міністр та його захисники намагаються їх не помічати. Для тих людей, хто не знає які обов'язки має міністр оборони, я цитую закон України "Про національну безпеку", який визначає зону відповідальності МО:

"Закон України про Національну безпеку.

Стаття 15. Міністерство оборони України

...

2. До повноважень Міністерства оборони України належать організація в силах оборони заходів оборонного планування, визначення засад воєнної, військової кадрової та військово-технічної політики у сфері оборони, здійснення в установленому порядку координації діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування щодо підготовки держави до оборони.

4. Міністерство оборони України є центральним органом виконавчої влади та військового управління, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні Сили України та Державна спеціальна служба транспорту.

6. Міністр оборони України за посадою входить до складу Ради національної безпеки і оборони України і відповідає за формування державної політики у сфері оборони, оборонне планування, програмний та ресурсний менеджмент, військову кадрову політику, ефективне та належне використання оборонних ресурсів, всебічне забезпечення життєдіяльності, функціонування, розвиток та застосування Збройних Сил України.

8. Міністр оборони України здійснює керівництво Міністерством оборони України, військово-політичне і адміністративне керівництво Збройними Силами України безпосередньо та через першого заступника Міністра оборони України, заступників Міністра оборони України, а також через Головнокомандувача Збройних Сил України".

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2469-19#Text

Тому коли ви чуєте слова, що міністр армією не керує, це все Генштаб, спокійно можете викривати невігласів цитатою з закона про Нацбезпеку.

Міністр формує політику держави, і відповідає за армію разом з військовим командуванням.

Міністр має відповідати за ситуацію в армії, в окопах на передовій в тому числі, за кадрову політику, за озброєння. Будь-який дипломат замість Резнікова може так само вести міджнародні перемовини, країни НАТО будуть вести перемовини з тим, кого Україна впоноважила. А міністр має відповідати за усі проблеми війни.

Юрій Бутусов, Головний редактор інтернет-видання Цензор.НЕТ

* * * * *

Мodus operandi Резнікова

Перед виходом публічно, ми/журналісти кожного разу ЗАВЧАСНО попереджали владу/Міноборони: і про відсутність логістичних ІТ-системи, і про корупцію в закупівлях, і про Лієва. https://bit.ly/3YwF4Ce

Щоразу спробу вирішити проблему непублічно команда Резнікова ігнорувала. І щоразу ЛИШЕ після публічного скандалу бігла виправляти те, на що ми вказували ДО скандалу.

Саме так вийшло з ІТ-системами логістики (Каравай і LOGFAS), впроваджувати які Резніков відмовлявся три місяці, але побіг робити це одразу після публічного скандалу. https://bit.ly/3HDBmQv

І саме запуском цих систем Україна забезпечила собі імунітет від маніпуляцій про "розкрадання західної зброї". https://bit.ly/3WGxODN Тут передаю вітання всім, хто розповідав, що ЦПК не розуміється на темі...

Саме так вийшло з Лієвим, який був вимушений звільнитися ДО появи "паспорту" (який ані я, ані Яніна Соколова не поширювали) https://bit.ly/3RH82x9. До речі, Лієв в Міноборони такий не один…

Ще гірше вийшло з корупцією в закупівлях Міноборони. Навіть зараз міністр заперечує захмарні ціни і розповідає про "технічні помилки" в окремому контракті. "Помилки", нагадаю, були не лише в цінах на яйця, а й по десятку інших позицій на загальну суму щонайменше 4 млрд грн!

Для розуміння, це більше, ніж фонд Притули зібрав за весь минулий рік... І близько 70% того, що - зібрали Повернись Живим. https://bit.ly/3wZXxLV

Так зрозуміліше, скільки всього збиралися вкрасти у ЗСУ? Це про ефективного міністра? Точно?

І ви, звичайно, можете самообманюватися, що такі "технічні помилки" команда Резнікова "допустила" лише в одній закупівлі. Але я нагадаю, що профільних замміністра і керівника департаменту арештували за корупцію в ІНШИХ закупівлях (не їжі) https://bit.ly/3lhrkgJ

Найбільшою проблемою Міноборони є міністр, який місяцями НЕ вирішує очевидні проблеми, але хапається за них одразу після їх потрапляння в паблік.

Це свідчить, що міністра цікавлять НЕ результати, а красива картинка. І тут я знову поставлю питання: це про ефективного міністра оборони країни у війні? Точно?

Цей modus operandi Резнікова, НА ЖАЛЬ, робить неминучими появу наступних скандалів довкола міністерста оборони України.

Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції, блог автора у виданні Цензор.Нет

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У понеділок в Україні сухо лише на півночі, вдень + 13-22°С
18:05
Спільне святкування Пасхи: є бажання до такого дійти
17:11
Тетяна Чорновол: Про зброю "задротів". Перший рік у нас була війна села, прийшла черга воювати місту
16:10
НАТО нібито визначило два тригери з боку РФ після яких воно може відкрито втрутитись у війну в Україні
15:30
В окупованому Бердянську підірвали організатора катівні
14:11
На Рівненщині ченці Гурбинського монастиря ПЦУ вирощують зерно, щоб розбудувати монастир (ВІДЕО)
13:51
Обіцяна Заходом зброя може йти ще довго, але прориву рашистами фронту експерти не очікують
12:46
Останні масовані атаки рашистів завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів
11:43
Більшість помісних церков досі не визнають автокефалію ПЦУ, бо очікують чим завершиться війна - Єпіфаній
10:45
Розвідка попереджає, що рашисти планують диверсії по всій Європі - Financial Times

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]