На неокупованій території Донеччини залишилося 370 тисяч цивільних, евакуйовано 270 тисяч – ОВА

|
Версия для печатиВерсия для печати

На підконтрольній Україні території Донецької області, після повномасштабного вторгнення російських військ, залишилося 370 тисяч осіб. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

“Станом на зараз на всій території, яка контролюється українською владою і ЗСУ,наразі проживає 370 тисяч людей приблизно. Це без урахування людей, які залишилися в місті Маріуполь”, – повідомив Кириленко.

Він зазначив, що до початку вторгнення у 2014 році, на території області мешкало понад 4,5 млн людей. Наразі кількість людей назвати важко, бо дві третини територій перебувають під контролем України, і десь більше третини під контролем  “ДНР” і “ЛНР”. Там населення розбавляється російськими найманцями та російськими збройними силами.

На території, яка підконтрольна українській владі, постійно проживало 1 млн 670 тисяч людей. Враховуючи списки ВПО (люди, які проживали за межами області вже після окупації частин Донбасу) – ця цифра сягала більше двох мільйонів, саме до 24 лютого.

У Краматорську до 24 лютого проживало 198 200 тисяч осіб. Зараз у місті лишилося 35 тисяч осіб, які не хочуть покидати дім.

“Було оголошення, "що можливо це не торкнеться їх". Але ми продовжуємо проводити наполегливу роботу над тим, щоб якомога більше населення виїхало з прямим посилом, що тоді вся концентрація і координація військових дій між органами військового управління, військовою адміністрацією, безпосередньо ЗСУ буде зосереджена на захисті області”, – зазначив Кириленко.

Понад 270 тисяч людей вдалося евакуювати з території підконтрольній території України Донецької області від початку повномасштабного вторгнення російської федерації. Про це також повідомив П. Кириленко.

“Понад 270 тисяч людей евакуйовано з усієї іншої території підконтрольною українській владі Донецької області - це залізничним транспортом. Близько 80 тисяч виїхали автомобільним транспортом. Люди виїхали або вивезені автобусним сполученням, відповідним відпрацьованим шляхом на інші відносно безпечні, або в цілому безпечні регіони України”, – повідомив Кириленко.

Голова ОВА також підтвердив факт, що російськи окупанти примусово депортують українців на території псевдо-республік “Л/ДНР”, а також на територію російської федерації. При цьому, рашисти створюють концтабори, де людей розділяють по статі та віку.

Наразі відомо, що у таких містах перебувають примусово депортовані маріцупольці, чисельність яких складає 30 тисяч людей.

Російські окупанти роблять все можливе, щоб вийти на прямий напрямок до міста Слов'янська та Краматорська і досягти своїх стратегічних цілей у Донецькій області. Ці спроби невдалі. Ворог зазнає значних втрат: як в живій силі, так і броньованій техніці.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]