НАБУ затримало т.в.о. міністра через хабар на генераторах, його терміново звільнили

|
Версия для печатиВерсия для печати

Національне антикорупційне бюро України затримало у зв'язку з отриманням хабаря Василя Лозинського, який був першим заступником колишнього глави реорганізованого Міністерства розвитку громад і територій Олексія Чернишова, а зараз тимчасово виконує його обов'язки.

Про це повідомляють ЗМІ.

За інформацією слідства, розмір хабаря становить 400 тисяч доларів, а його надання Лозинському пов'язане з закупівлею генераторів.

Діяча було затримано у справі від 26 вересня 2022 року, відкритій відповідно до частини 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) та частини 4 статті 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою в інтересах того, хто її надає).

Як зазначається у статті 368, тепер Лозинському може загрожувати ув'язнення на строк від п’яти до десяти років, а також позбавлення права обіймати окремі посади чи займатися певною діяльністю на три роки та конфіскація майна.

Василь Лозинський був заступником міністра Олексія Чернишова з лютого 2020 року, а згодом тимчасово зайняв його посаду, коли Чернишова було призначено головою правління НАК "Нафтогаз".

Пізніше Мінрегіон приєднали до Міністерства інфраструктури в межах утворення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Там Лозинський мав стати заступником глави Олександра Кубракова з 27 грудня 2022 року, однак, за даними джерел, затриманого ще не встигли звільнити зі старої посади.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України має намір звільнити Василя Лозинського із займаної ним посади виконувача обов’язків міністра розвитку громад та територій після публікації ЗМІ інформації про його затримання Національним антикорупційним бюро. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури у Facebook.

"Сьогодні стало відомо про затримання Василя Лозинського, в.о. Міністра розвитку громад та територій України, через розкрадання бюджетних коштів. За інформацією ЗМІ, НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України надає повне сприяння слідству", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков уже надав розпорядження для підготовки необхідних документів з метою позбавлення Василя Лозинського посади.

Відновлення територіальних громад і регіонів, країни має розглядатися як етап у контексті майбутнього повоєнного розвитку. Цим мав би опікуватися центральний орган виконавчої влади, "що забезпечує формування державної регіональної політики".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]