Нардеп Фельдман став підслідним НАБУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

У народного депутата виявили ознаки декларування недостовірних відомостей на понад 5,8 млн грн, НАБУ почало кримінальне провадження.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами повної перевірки декларації нардепа за 2021 рік.

Зокрема, перевірка встановила, що нардеп не зазначив відомості про наявне фінансове зобов’язання, що виникло у нього за результатами укладення договору купівлі-продажу корпоративних прав на 4,8 млн грн, а також про здійснений разовий видаток у розмірі 500 тис. грн у якості оплати за проживання в апартаментах готелю на Мальдівах.

Крім того, виявлені розбіжності між розмірами фактично здійснених разових видатків на погашення наявних у нього зобов’язань на понад 400 тис. грн.

За результатами перевірки НАЗК склало обґрунтований висновок за ч. 2 ст. 366-2 ККУ (внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації).

"За результатами розгляду обґрунтованого висновку Генеральним прокурором розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування здійснює Національне антикорупційне бюро", – додали у НАЗК.

У повідомленні не уточнюється прізвище депутата, проте за даними Lb.ua, недостовірні відомості на суму понад 5,8 млн гривень вявили у Олександра Фельдмана (входить до складу групи "Відновлення України", на момент обрання був членом "Нашого краю").

Наразі матеріали перевірки скеровано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів екс-посадовця необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави, що передбачає стаття 290 ЦПК України.

Як повідомлялося, раніше НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього заступника генпрокурора Дмитра Вербицького, який відповідав за боротьбу з економічними злочинами. Перевірка встановила, що він та його близькі особи набули необґрунтованих активів на майже 29 млн грн.

Зображення вгорі: Олександр Фельдман. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

17:22
Рада зняла кримінальну відповідальність за перше СЗЧ чи дезертирство
16:10
Рада ухвалила закон щодо громадянства для добровольців
14:04
Суркіс, Льовочкін, Мамка, Мамоян: список нардепів - ворогів народу України, які не підтримали заборону РПЦ
13:02
У Ростовській області третю добу вигорає нафтобаза: палають вже 22 ємності з дизпаливом з 74
12:38
Рада заборонила московський патріархат в Україні
12:03
Дружину та тестя екс-топ-посадовця Полтавської ОВА обвинуватили у привласнені 2 млн грн донатів на ЗСУ
11:50
Німеччина надасть Україні ще 4 IRIS-T до кінця року
10:01
Провал мегапроєкту Путіна: будівництво нового газопроводу з росії до Китаю зупинили "до кращих часів"
09:00
"Слуга народу", диякон московського патріархату Дмитрук звинуватив ЗСУ у знущанні з місцевих у Курській області. Інший покидьок його захистив
08:06
Армія рф окупувала Межове, Скучне та Журавку - DeepState

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]