Рада заборонила московський патріархат в Україні

|
Версия для печатиВерсия для печати

Депутати Верховної Ради сьогодні, 20 серпня, підтримали законопроєкт 8371 про заборону Московського Патріархату в Україні.

За у другому читанні - 265 депутатів.

СН - 173
ЕС - 25
Батьківщина - 17
Платформа за життя та мир - 1
За майбутнє - 9
Голос - 18
Довіра - 11
Відновлення України - 0
Позафракційні - 11.

Як буде діяти Закон

Термін у дев’ять місяців потрібен не для порятунку релігійних установ, пов’язаних з Росією, а для дотримання усіх законних процедур, що передбачені у зв’язку із майбутнім набранням чинності законопроєкту «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій». Про це у коментарі Укрінформу повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

«Після прийняття цього закону Українська Православна Церква, яка каже, що вона розірвала стосунки з Московським Патріархатом, в чому насправді є багато підстав сумніватися, все ж таки почне процеси реального і остаточного роз’єднання з Москвою. А краще, звичайно, щоб крім процесів остаточного роз’єднання з Москвою пішов процес об'єднання з Православною Церквою України. На це потрібен, дійсно, певний час», - розповів Микита Потураєв.
Він відзначив, що це утім не означатиме, що закон у цей період не діятиме.

«У законі прописано, він набирає чинності через місяць після підписання. Це пов’язано з певними процедурними особливостями, коли такий важливий і політично складний законопроект вступає в дію. Також надається три місяці (і це мінімальний термін, бо в інших випадках ми зазвичай прописуємо шість місяців), щоб Державна служба з етнополітики та свободи совісті розробила нормативку під цей закон. А це, зокрема, і положення про формування складу тієї комісії, яка має бути незалежною від виконавчої влади і яка буде проводити дослідження наявності зв’язків, афіліації з Москвою або дослідження стосовно фактів розповсюдження ідеології «руского міра», - пояснив народний депутат.

Таким чином, чотири місяці з моменту ухвалення закону підуть на набрання чинності та розробку нормативних актів.

«Отже, через 4 місяці Державна служба етнополітики і свободи совісті (ДСЕСС) зможе почати формувати комісію. Це теж займе певний час. Потім комісія буде проводити дослідження, на це необхідно відвести ще 2 місяці, тобто загалом 6. А далі, якщо будуть встановлені порушення, ДСЕСС видає припис і на його виконання дається 2 місяці з урахуванням адмінпроцедури оскарження», - зауважив Потураєв.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:24
LG повертається в Росію: під брендом ОХУІ (OHUI) буде продавати косметику
09:22
«Замах на українську ідентичність» Польський сейм засудив викрадення Росією українських дітей
08:07
Блінкен та Ламмі оголосили нові пакети допомоги: “Ми хочемо перемоги України”
20:08
В Україні 12 вересня очікуються короткочасні дощі, місцями грози, до +31° тепла
19:11
Генералу-рашисту, який планував «бліцкриг» із захоплення Харкова повідомлено підозру
18:32
В Україні хочуть відмінити вручення у школах золотих і срібних медалей.
17:10
СБУ затримала ексзаступницю голови Волинської ОВА, яка «заробляла» на ухилянтах
16:18
Байден заявив що США працює над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України
15:04
У Києві якась сволота напала на митрополита Кримського та Сімферопольського
14:17
Поліцейські затримали бандита Вадю Шерсть який знущався з ветерана у Смілі

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]