Нардеп Мейдич відпочивав в Італії під виглядом службових відряджень

|
Версия для печатиВерсия для печати

Народний депутат від ВО "Батьківщина" та перший заступник голови Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олег Мейдич  навесні та влітку 2023 року отримав від Верховної Ради дозвіл на виїзд у відрядження, а сам, схоже, поїхав відпочивати в Італії.

Про це пише "Слідство.Інфо" із посиланням на судовий реєстр та власні джерела.

Зокрема зазначається, що  Мейдич мав поїхати у відрядження у Бельгію та Литву. Проте у цих країнах він не з'явився.

"Про обставини цих поїздок "Слідство.Інфо" дізналося з судового реєстру - детективами ДБР проводиться досудове розслідування щодо нардепа Мейдича за фактом можливого внесення недостовірних відомостей до офіційних документів.

Під час досудового розслідування встановлено, що народний депутат Олег Мейдич двічі виїжджав з України: з 27 квітня по 5 травня 2023 року та з 17 по 27 липня того ж року. Обидва рази політик виїжджав на підставі розпоряджень Голови Верховної Ради і обидва рази він порушував терміни повернення з відряджень", - йдеться  в матеріалі.

Журналісти зазначають, що на підставі розпорядження Голови ВРУ Руслана Стефанчука від 19 квітня 2023 року №395 "Про відрядження народного депутата Мейдича О.Л. до Королівства Бельгія" останній мав повернутися в Україну 1 травня, а повернувся 5 травня 2023 року. Тоді нардепа Мейдича відрядили до міста Брюссель для проведення зустрічей у рамках проєкту "Інституційна та політична реформа для малого сільського господарства".

Крім цього, нардеп Мейдич виїжджав за кордон у липні 2023 року. Хоча відрядження мало тривати 5 днів, народний депутат був за кордоном 10 днів. Голова ВР відправив свого підлеглого до Литви, де той мав провести зустрічі з депутатами Сейму та високопосадовцями Литовської Республіки.

Щоправда, судячи з документів, з якими ознайомилися журналісти "Слідства.Інфо", Мейдич не відвідував зазначені країни - Литовську Республіку та Королівство Бельгія, а натомість відпочивав в Італії. Згідно з отриманою від джерел інформацією, 28 квітня 2023 року Олег Мейдич приземлився в аеропорту міста Болонья, а 5 травня вилетів з Італії через один із аеропортів Мілану.

"Разом з Олегом Мейдичем, відповідно до інформації від джерел "Слідства.Інфо", подорожувала його дружина Тетяна Мейдич, яка того ж таки 28 квітня приземлилася у Болоньї. Покидала країну жінка також 5 травня, але окремо від чоловіка - через аеропорт Bergamo Orio Al Serio, який знаходиться неподалік від Мілану. Під час другого відрядження народного депутата, 26 липня 2023 року, Тетяна Мейдич вилітала з уже згаданого Bergamo Orio Al Serio", - пише "Слідство.Інфо".

Журналісти "Слідства.Інфо" зателефонували народному депутату, щоб розпитати про деталі робочих поїздок за кордон, які, схоже, перетворилися на відпочинок. Чоловік, який зняв слухавку, сказав, що він — помічник Мейдича. Він пообіцяв передати інформацію про дзвінок журналістів та кинув слухавку. Щоправда, у спеціалізованому додатку для ідентифікації мобільних номерів, телефон, за яким дзвонило "Слідство.Інфо", підписаний як "Олег Мейдич". Повідомлення журналістів із запитаннями на цей номер чоловік проігнорував.

Тетяна Мейдич, яка, судячи з отриманої інформації, подорожувала із чоловіком, телефоном повідомила, що не буде спілкуватися та кинула слухавку.

У Верховній Раді не відповіли на запитання "Слідства.Інфо", чи їздив Мейдич у відрядження за кордон у травні та липні 2023 року. Повідомили лише, що на кілька днів у травні (02.05-5.05) та у липні (24.07-27.07) народний депутат брав відпустку. Ці дати співпадають із зазначеними у документах досудового розслідування як дні, на які Мейдич протермінував свої службові відрядження та затримався за кордоном.

"Народні депутати знаходять вихід з будь-якої ситуації. Цікаво, що досить часто всі ці "відрядження" - до країн, у яких є вихід до моря чи океану", - коментує ситуацію зі службовими поїздками головний редактор "Руху ЧЕСНО" Олександр Саліженко. Його організація, зокрема, моніторить роботу членів Верховної Ради. Саліженко підкреслює, що такі поїздки народних депутатів не дуже добре позначаються не репутації парламенту країни, що воює.

Раніше у скандали з поїздками за кордон на відпочинок, зокрема, втрапляли народні депутати Юрій Арістов, який виїхав у службову поїздку та опинився на Мальдівах, і Микола Тищенко, який оформив відрядження та полетів до Таїланду.

"Відповідно до Указу Президента № 27 державні посадовці, в тому числі і нардепи, не мають права виїжджати за кордон на відпочинок. Тільки у відрядження під час воєнного стану. Таким чином вони вводять громадськість в оману у той час, як більшість обмежена в праві на виїзд за кордон. Крім того, нардепи підзвітні своїм виборцям, тому їх не недобросовісне ставлення до своїх прав підриває довіру виборців", - пояснює медіаюристка Оксана Максименюк.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

19:53
МЗС України оголосило демарш монгольській стороні в звʼязку з теплим прийомом російського фюрера
18:21
Військова контррозвідка MAD: Росія посилила шпигунство проти ФРН
17:16
Обрано запобіжні заходи ще двом співучасникам побиття бандитами ветерана у Смілі
16:52
СБУ затримала зрадника, який перетворив свою квартиру у «спостережний пост» за Силами оборони у Запоріжжі
15:52
Російські загарбники вбили трьох співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста
14:17
ВРП нарешті звільнила полтавського суддю-відмазувальника Сергія Гальонкіна
13:54
Судитимуть ексгенерала СБУ Наумова, який вкрав 4,1 млн грн
12:17
Українські бійці-спецпризначенці при виконанні завдань у Чорному морі збили Су-30СМ
11:21
У другому півріччі 2024 року економічне зростання в Україні сповільниться - МВФ
10:24
LG повертається в Росію: під брендом ОХУІ (OHUI) буде продавати косметику

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]