Нацполіція замовила кондиціонери для свого офісу в Одесі за завищеними вдвічі цінами

|
Версия для печатиВерсия для печати

Головне управління Національної поліції в Одеській області за результатами тендеру замовило ТОВ "Будівельна Група "Гарант Якості" реконструкцію комплексу будівель, де воно розташоване, за 56,58 млн грн.

Про це свідчать дані у системі Prozorro, повідомляють Наші гроші із посиланням на одеський "Центр публічних розслідувань".

ТОВ "Будівельна Група "Гарант Якості" була єдиним учасником тендеру, а його пропозиція майже дорівнювала очікуваній вартості закупівлі. Однак наступного ж дня після укладання договору поліція домовилась з підрядником про зниження вартості на 3,17 млн грн за рахунок зменшення деяких складових кошторису.

Однак кошторис свідчить, що і після внесених змін деякі будматеріали та обладнання замовили по значно завищеній ціні.

Зокрема, згідно з кошторисом, у будівлі поліції буде встановлено як мінімум 18 кондиціонерів. Найдорожча у кошторисі спліт-система коштуватиме 69 708 грн (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Таких систем планують поставити 4 штуки.

Дані сервісу порівняння цін hotline свідчать, що середня ринкова ціна цих спліт-систем – близько 47 тис грн. А в одному з магазинів з дешевшими пропозиціями підтвердили, що можуть продати такі ж системи по 34 тис. грн. Це майже вдвічі дешевше, ніж в кошторисі.

Вартість найдешевшої спліт-системи в кошторисі – 25 088 гривень. Таких систем у будівлі поліції буде встановлено 8 штук. При цьому найдорожча ціна таких спліт-систем на ринку не перевищує 17,6 тис. грн, а в середньому їх пропонують по 14 тисяч гривень.

Крім того, арматуру класу А-ІІІ діаметром 14 мм врахували по 50 331 грн за тонну. На ринку її можна купити по 32 050 грн/т, що на 36% дешевше.

Вартість будматеріалів в договорі визначена "динамічною", що означає можливість зміни вартості по ходу будівництва. Відтак остаточні ціни знатиме тільки замовник.

ТОВ "Будівельна група "Гарант якості" працює на ринку з 2018 року. Компанія належить Геннадію Лебедєву з Миколаєва. З 2022 року вона отримала тендерів на 82,48 млн грн, уклавши п’ять угод. Її перша угода з "Укренерго" була на 2,56 млн грн. Три наступні угоди з ДБР у Миколаєві склали 26,51 млн грн. Найбільший контракт на 53,41 млн грн укладений з нинішнім замовником.

Загалом Головне управління Національної поліції в Одеській області з початку 2024 року уклало 18 договорів на проведення будівельних робіт на 97,3 мільйона гривень.

Вгорі: начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області - Жук Іван Васильович

Від редакції: двоє заступників Івана Жука проходили з ним службу у Полтавській області у 2020-2021 роках

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:37
10 вересня в Україні місцями короткочасні дощі, грози, до +29° тепла
19:45
Google перестав створювати облікові записи з російським номером телефону
18:15
Польські спецслужби запобігли спільній диверсійній операції Росії та Білорусі
17:05
СБУ повідомила про нову підозру очільнику Бучанського ТЦК, якого викрили на схемах для ухилянтів
16:18
Забруднення річок Сейм та Десни сталося через знищення рашистами очисних споруд
15:21
СБУ та Нацполіція затримали агента рф, який палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині
14:23
Інспектор Львівської митниці організував схему виїзду ухилянтів за кордон
13:15
СБУ затримала агента-рашиста, який розставляв «відеопастки» для коригування ударів по Києву
11:11
Після атаки "Шахедів" "Укрзалізниця" змінила маршрути потягів на Київщині
10:01
Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати рашистів та ситуацію на фронтах

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]