Інформація Генштабу ЗСУ: збільшилась інтенсивність штурмових дій рашистів на Куп’янському напрямку

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Оперативна інформація станом на 14.00 05.06.2024  щодо російського вторгнення від Генштабу ЗСУ.

Ворог продовжує наступальні дії – на цей час відбулося 54 бойових зіткнення. Найбільша активність противника - на Покровському напрямку та у Харківській області. Підрозділи Сил оборони мужньо стримують натиск окупантів та жорстко відповідають на їхні спроби просунутись вперед.

На Харківському напрямку ворог продовжує завдавати авіаударів по українських містах і селах з території російської федерації, з напрямку Шебекіного. Так, сьогодні, терористи з повітряного простору рф вже скинули п’ять керованих авіаційних бомб у район Охрімівки та одну – на Вовчанськ. Також, били некерованими авіаракетами по Ветеринарному. Відбито дві атаки загарбників у бік села Липці. На даний час тривають три боєзіткнення у районі Вовчанська. 

Збільшилась інтенсивність штурмових дій російських окупантів на Куп’янському напрямку. Сім разів противник атакував позиції наших підрозділів неподалік Синьківки, Степової Новоселівки, Стельмахівки, Чернещини та Дружелюбівки. У напрямку двох останніх населених пунктів бої наразі тривають. Авіаудару КАБом противник завдав у район села Нове.

На Сіверському напрямку російський агресор продовжує намагання штурмувати позиції українських захисників в районах Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. Загальна кількість боєзіткнень зросла до п’яти. Три атаки нашими воїнами успішно відбито, дві, у напрямку Роздолівки, ще поки тривають. Свої дії неподалік Верхньокам’янського окупанти підтримували застосуванням двох керованих авіабомб.

На Краматорському напрямку окупанти застосовують некеровані авіаційні ракети в районах сіл Північне та Дружба. Сім атак, біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки, підрозділи Сил оборони відбили. Один бій біля Білої Гори ще триває. 

Особливо активний противник сьогодні на Покровському напрямку. Тут, в порівнянні із ранком, кількість боїв зросла більш ніж удвічі.  На даний час відбулося 15 боєзіткнень. Сім з них ще тривають поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Новопокровського та Сокола. Біля останнього ворог концентрує зусилля – бій продовжується аж у чотирьох локаціях, окупанти також скинули дві авіабомби. Ще три авіаудари ворог завдав по районах Желанного, Карлівки і Новоселівки Першої. 

На Времівському напрямку, за підтримки російської авіації, точаться три бойових зіткнення у напрямку Урожайного. Ще одну атаку там вже відбито. 

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. 

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

15:26
Безвільна ВРП нарешті звільнила суддю Тандира, який на смерть збив нацгвардійця - весь цей час покидьок отримував зарплату
15:19
НАЗК викрило київського податківця у незаконному збагаченні на 25 мільйонів
14:04
Павло Казарін: Третя світова не починається лише тому, що Україна досі воює
13:56
Детективи не провели обшук у Чернишова через вплив директора НАБУ Кривоноса
12:36
До зливу інформації з НАБУ може бути причетним Кривонос
12:07
Рада ухвалила "європейський", а не дикунський (від ОП) законопроєкт про реформу БЕБ
12:01
Правда очі коле: Зеленський "був розчарований" Блінкеним, який "зосередився на питаннях корупції" в Україні під час останньої зустрічі – WP
11:21
14-й пакет санкцій проти росії погодили Посли ЄС
11:13
Дрони вразили нафтобазу в Тамбовській області рф
11:04
Комітет Ради таки схвалив узгоджену з міжнародними партнерами реформу БЕБ, а не злодійську версію законопроєкту "від ОП"

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]