Німеччина надасть Україні ще дванадцять самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000

|
Версия для печатиВерсия для печати

 За словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, ФРН надасть Україні шість Panzerhaubitze 2000 цього року, а ще шість - наступного, повідомляє Deutsche Welle.

Німеччина надасть Україні ще дванадцять самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 загальною вартістю 150 мільйонів євро. Як передає агенція dpa, про це у п'ятницю, 6 вересня, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус (Boris Pistorius) на полях засідання Контактної групи з питань оборони України - так званого формату "Рамштайн".

За його словами, шість установок з дальністю стрільби від 30 до 56 кілометрів будуть поставлені цього року, а ще шість - наступного.

ПІсторіус повідомив журналістам, що ці гаубиці надійдуть від промисловості, а не з військових запасів країни, зазначає агенція Reuters.

Також Пісторіус нагадав, що Німеччина та європейські партнери хочуть передати Україні ще 17 одиниць системи протиповітряної оборони IRIS-T та ще 77 танків Leopard 1A5, повідомляє AFP. Пісторіус наголосив, що плани підтримки України та інші зобов'язання Німеччини поширюються на промыжок часу "аж до 2026 року".

"Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки це буде необхідно", - наголосив Пісторіус.

Нагадаємо, днями канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) знову пообіцяв не послаблювати військову допомогу Україні на тлі повідомлень про скорочення підтримки з німецького бюджету.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]