Новий-старий прем'є Ізраїлю Нетаньяху уклав коаліційну угоду з ультраправим гомофобним лідером

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишній прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, який знову очолив уряд, уклав коаліційну угоду з ультраправим лідером, відомим своєю гомофобною риторикою та зневажливими зауваженнями щодо неортодоксальних євреїв, що свідчить про жорсткий склад майбутнього уряду.

Партія Нетаньяху Лікуд оголосила в неділю, що згідно з угодою  Аві Маоз (на фото), лідер  ультранаціоналістичної партії Ноам, призначений заступником міністра, у чий портфель входить офіс, який підтримує єврейську ідентичність серед ізраїльтян.

Цей  крок є частиною зусиль Нетаньяху виробити угоду про розподіл влади зі своїми потенційними ультраортодоксальними та ультранаціоналістичними союзниками після парламентських виборів 1 листопада. Нетаньяху готовий сформувати один із найбільш жорстких релігійних і націоналістичних урядів в історії Ізраїлю.

Маоз, єврейський фундаменталіст і поселенець на Західному березі річки Йордан, є відвертим противником прав ЛГБТК+ і жінок, які служать в армії, і висловив опозицію до того, щоб араби навчали єврейських учнів в ізраїльських школах. Він заперечує легітимність неортодоксального юдаїзму, включаючи реформаторський і консервативний рухи, які є маргінальними в Ізраїлі, але домінуючими в США і протягом тривалого часу надають країні фінансову та дипломатичну підтримку.

У своїй заяві Маоз зазначив, що угода з Лікудом стала «першим кроком у поверненні душі в країну».

Фракція Маоза Ноам балотувалася на останніх виборах за спільним списком із партією Релігійний сіонізм Ітамара Бен-Гвіра та Безалеля Смотріча, яка отримала 14 місць у 120-членному парламенті Ізраїлю, Кнесеті, що зробило її третьою за чисельністю фракцією.

Партія Нетаньяху Лікуд ще має завершити коаліційну угоду з усіма своїми потенційними союзниками та сформувати уряд.

 Аві Маоз, голова фракції «Ноам» (що входить до складу партії «Ха-Ционут ха-Датит»), наполягає на тому, щоб до Ізраїлю було допущено лише єврейських біженців від війни в Україні.

«Аргумент»

 

 

 

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]