NYT: наступна фаза битви за Донбас буде не менш кривава, ніж попередня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Армія росії захопила стратегічно важливе місто Лисичанськ в Луганській області. Це означає, що лінія фронту на сході України зміниться. російські війська перегрупуються перед тим, як почати наступ на південь і захід від міста. Військові аналітики кажуть, що наступна фаза битви за Донбас буде не менш кривава, ніж попередня.

Про це пише New York Times, додаючи, що після перемоги в Лисичанську російська армія контролює значну частину Донбасу. Повна окупація Луганської області дозволяє Москві відправити всі сили на південний захід, щоб спробувати захопити ще й Донецьку. Видання нагадує, що в обох українських регіонах Москва створила так звані «республіки» в 2014 році. З того часу бої фактично зайшли в глухий кут і обмежувалися спорадичними обстрілами. Така ситуація зберігалася аж до відкритого вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Так звані «республіки» тепер грають важливу роль у забезпеченні російського наступу в регіоні. Завербовані місцеві бойовики також допомагають окупантам утримувати захоплені міста на Донбасі, а також на півдні. Армія України здобула невеликі тактичні успіхи поблизу Харкова і Херсона. Але Росія все ще зберігає серйозну присутність в обох регіонах. А контроль над містом Ізюм буде грати велику роль у наступній фазі російської військової кампанії на Донбасі.

Щоб захопити Лисичанськ і сусідній Сєвєродонецьк, російські сили зайшли з півночі, сходу і заходу, створивши так звану «кишеню», обороняти яку до кінця червня стало просто неможливо. Тепер російські сили мають змогу повторити цей маневр навколо інших українських міст у найближчі місяці. Військові експерти переконані, що Москва відновить свої виснажені підрозділи, перш ніж атакувати український стратегічно важливий вузол в Бахмуті.

«Простіше кажучи, вірогідною російською стратегією буде створення нової кишені навколо більших промислових міст, таких як Слов’янськ і Краматорськ. Українські військові чиновники переконані, що російський наступ почнеться з Попасної, розташованої на схід від Бахмута. А північні й західні російські лінії будуть просто стримувати українську армію», - пише видання.

Обидві сторони втратили тисячі одиниць бронетехніки, артилерії, а також тисячі солдатів. Попри приплив західної зброї, українська армія досі чисельно програє ворогу. Стратегія Москви полягає в тому, що вона намагається виснажити українські сили, цілими днями обстрілюючи їх з артилерії, перш ніж трохи просунутися вперед. І ніщо не вказує на те, що ця стратегія зміниться.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

17:57
"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції Дніпра знайшли 14 млн незаконних активів
17:34
"Довічне" отримав нацгвардієць, який розстріляв своїх співслужбовців на заводі Південмаш у Дніпрі
16:03
На Волині сержант отримав 15 років тюрми за вбивство двох добровольців
15:02
Ціна на газ для населення залишиться незмінною до травня 2025 року
14:06
Захід нарешті помітив російських терористів у рясах
13:59
ДП "Документ" тимчасово не видає документи за кордоном
12:03
Сергій Удод ("Гудвін"): Як організувати ефективну медслужбу в батальйоні
11:03
Звичайне шахрайство: жителі "хрущовки" з Нетішина переказали понад 3,6 млн грн партії "Слуга народу" - Рух "Чесно" викрив мережу фіктивних донорів партії влади
10:01
Міністра Сольського викрили на заволодінні державною землею
09:01
Геть від москви: у Раду внесено проект про перейменування 340 топонімів у рамках дерусифікації

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]