Об "небесну сотню" витерли ноги: суд закрив провадження щодо 4 начальників "Беркуту" та ексчиновника МВС через закінчення строків давності. Це диверсія

|
Версия для печатиВерсия для печати

Шевченківський райсуд Києва закрив кримінальне провадження щодо 4 начальників "Беркуту" та ексначальника управління громадської безпеки ГУ МВС у Києві Олега Мариненка у справах про розгін Євромайдану 30 листопада та 1 грудня 2013 року.

Як передає Цензор.НЕТ, відповідне рішення ухвалив суддя Віталій Циктіч (НА ФОТО).

У справі фігурували заступники командира Київського беркуту Андрій Дидюк і Микола Тягнирядно, командири 3-ї та 4-ї рот Євген Антонов та Юрій Шевченко, а також ексначальник управління громбезпеки ГУ МВС у Києві Олег Мариненко, яких обвинувачували у перевищенні службових повноважень та перешкоджанні мирним зібранням 30.11.2013. Мариненку також інкримінується епізод побиття на Банковій 1 грудня 2013 року із додатковим обвинуваченням у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків, та перешкоджанні діяльності журналістів.

Провадження закрили у зв’язку з закінченням строків давності для притягнення до відповідальності.

"Суддя" Віталій Циктіч - ДОВІДКА

Кар’єра:

2008 – 2012 – суддя Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області

2012 – т.ч. – суддя Шевченківського районного суду м. Києва (2013 – обраний на посаду судді безстроково, 2016 - 2018 - заступник голови Шевченківського районного суду м. Києва)

Рішення під час Майдану: Позбавив на чотири місяці права керування автомобілем Романенко Ірину Владленівну нібито через ігнорування вимоги про зупинку по дорозі в напрямку до резиденції Януковича (вулиця Богатирська). (справа № 761/396/14-п).

Суддя констатував відсутність даних про будь-яку особисту зацікавленість працівників ДАІ у    притягненні до відповідальності саме водія, тобто про упередженість або необ'єктивність  співробітника міліції не сумнівався.

Також рух “Чесно” з посиланням на люстраційний список Євромайдану повідомляє, що суддя Циктіч В. М. постановив ухвалу про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою тривалістю 60 днів щодо активіста Майдану, нібито за опір судовим виконавцям при встановленні наметів на Європейській площі 24.11.2013 року.

Постановою від січня 2014 року суддя Циктіч також позбавив на чотири місяці права керування автомобілем громадянина Максименка Л. І. До того ж, за твердженнями власника авто, він взагалі не їхав там, де його нібито зупиняли, що підтверджував свідок. Віталій Михайлович такі факти відкинув. Також суддя Циктіч постановив низку ухвал, якими дозволив обшукати автомобіль "Suzuki GVN", що належав учаснику акцій протесту. Вказаний факт підтверджується ухвалою Вищої ради правосуддя.

Але суддя так і не був звільнений. 

19.06.2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України прийняла рішення зупинити кваліфікаційне оцінювання судді. Дисциплінарна палата дійшла до висновку, що суддею під час розгляду адміністративної справи стосовно Романенко допущений не лише дисциплінарний проступок у виді істотного порушення норм процесуального права при здійсненні правосуддя, а й порушення присяги. Вища рада правосуддя не покарала суддю Ціктича за рішення під час Майдану через закінчення строку притягнення до відповідальності.

Фото та відео: Олег Богачук, Цензор.НЕТ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]