ОВА: ситуація в регіонах України станом на 23 травня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 23 травня.

У Чернігівській області ворог тричі обстріляв з артилерії та мінометів Новгород-Сіверський район. Без втрат і руйнувань.

Зранку росіяни здійснили шість обстрілів прикордоння Сумської області. Зафіксовано 29 вибухів. Обстрілів зазнали Великописарівська та Шалигинська громади. За попередніми даними, без жертв і руйнувань цивільної інфраструктури. Дані уточнюються.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 12 обстрілів. Зафіксовано 80 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Миропільська, Юнаківська, Новослобідська, Великописарівська громади.

У Великописарівській громаді одна людина з осколковим пораненням була доставлена до медичного закладу. Обстрілом пошкоджено приватний будинок, автомобіль, господарчу споруду.

У Запорізькій області війська РФ завдали 94 удари по 20 населених пунктах, зокрема по Новоданилівці, Гіркому і Малій Токмачці - авіаційні, по Малинівці - з БПЛА, по Червоному і Білогір'ю - з РСЗВ. 88 артударів росіяни завдали по Гуляйполю, Оріхову, Залізничному, Ольгівському, Щербакам, Плавням, Кам'янському, Степногірську та інших прифронтових населених пунктах.

Зафіксовано 18 зруйнованих цивільних об'єктів.

У Дніпропетровській області вчора ворог двічі обстріляв Нікопольський район з важкої артилерії. Армія РФ била по Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Загиблих і поранених немає.

У Харківській області на Слобожанському напрямку загарбники з мінометів та артилерії обстріляли Морозову Долину, Шевченка, Козачу Лопань, Гоптівку, Лук’янці, Зелене, Старицю, Гатище, Плетенівку, Вовчанськ, Варварівку, Нестерне, Бударки та Чугунівку.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у районі Масютівки, завдав авіаударів поблизу Орлянського, Кислівки і Табаївки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам’янка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Гусинка, Табаївка і Берестове.

Внаслідок обстрілів Куп'янська з РСЗВ пошкоджено вісім приватних житлових будинків, господарчі споруди. Поранені жінки віком 76 та 53 років та чоловік віком 35 років.

Ворог завдав ракетного удару із ЗРК С-300 по району села Вязове Харківського району. Дві ракети влучили по відкритій місцевості, у полі. Руйнувань та постраждалих немає.

У Луганській області вчора росіяни обстріляли Стельмахівку, Невське та Білогорівку.

Російська армія знову зосередила увагу на Білогорівці, б’є з реактивної та ствольної артилерії, атакує з повітря, влаштовує піхотні штурми.

За добу росіяни здійснили на Луганщині 87 обстрілів (випустили 392 снаряди).

У Донецькій області російські війська здійснили 35 обстрілів, під вогнем перебували Авдіївка, Часів Яр, Торецьк, Велика Новосілка, Нью-Йорк, Тоненьке, Карлівка, Стара Миколаївка, Іванівське, Дружба, Миколаївка, Червоне.

Пошкоджено сім житлових будинків, укриття, ЛЕП, будівлю СЕС, автомобіль, лікарню.

За добу на Донеччині одна людина загинула і 5 були поранені.

У Миколаївській області вночі сили і засоби протиповітряної оборони Повітряного командування "Південь" знищили два ворожі ударні БПЛА.

Вчора агресори з артилерії обстріляли акваторію Очаківської громади. Без постраждалих та руйнувань.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 61 обстріл (випустили 373 снарядів), Херсон був обстріляний шість разів.

Через ворожі удари по Станіславу загинув 45-річний чоловік. Пошкоджено чотири житлові будинки.

Внаслідок артилерійського обстрілу села Качкарівка Бериславського району осколкове поранення дістала 62-літня жінка.

Тривають ворожі атаки на смт Козацьке та село Веселе Каховського району. Поранені дві жінки.

Вночі росіяни скинули на Кізомис дві керовані авіабомби. Один будинок зруйнований, ще два пошкоджені.

Зі ствольної артилерії ворог атакував село Михайлівка Бериславського району, пошкоджено технічне обладнання на вишці мобільного зв'язку.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 47 людей.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]