ОВА: ситуація в регіонах України станом на 8 лютого

|
Версия для печатиВерсия для печати

Армія російської федерації за добу здійснила атаки на дев’ять регіонів України.

Про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 8 лютого.

У Чернігівській області ворог здійснив обстріл із артилерії Новгород-Сіверського району. Жертв і руйнувань немає.

У Сумській області вчора вдень внаслідок артобстрілу с. Павлівка Білопільської громади та влучання снаряда у приватний житловий будинок загинула жінка 1946 року народження.

Протягом дня війська рф здійснили обстріли Краснопільської, Юнаківської, Білопільської, Середино-Будської, Зноб-Новгородської, Шалигинської, Глухівської громад. Зафіксовано 125 ударів.

У Запорізькій області минулої доби агресори обстрілювали цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Ольгівське, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Малинівка, Новоандріївка, Новомиколаївка, Щербаки, Кам'янське, Малі Щербаки, Степове. Є руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюються.

У Дніпропетровській області вночі 8 лютого російська армія знову обстріляла Нікопольський район, била по Червоногригорівській громаді із важкої артилерії. Жертв немає.

Вночі ворог завдав по Харкову удар ракетами С-300. За попередньою інформацією, 4 ракети влучили на територію промислового об’єкта. Сталася пожежа. Також зафіксовані влучання у землю в Центральному парку. Без постраждалих.

Протягом минулої доби у Харківській області на Слобожанському напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Глибоке, Липці, Стариця, Мороховець, Зелене, Нескучне, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Вільхуватка, Красне Перше, Новомлинськ і Кам’янка.

На Куп’янському напрямку під вогнем були Дворічна, Гряниківка, Кучерівка, Куп’янськ, Курилівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове, Крохмальне, Вишневе.

У Вовчанську ввечері внаслідок артобстрілу поранення дістала 16-річна дівчина, жінка віком 74 років загинула. Пошкоджена будівля міської лікарні, горів дах центрального корпусу. Один з уламків влучив у автомобіль швидкої допомоги, який віз пацієнта, ніхто не постраждав.

У Луганській області ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступальних діях. На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни зазнають значних втрат.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки військ рф в районах Новоселівського, Червонопопівки, Шипилівки і Білогорівки.

На Куп’янському та Лиманському напрямках під вогневий вплив агресорів потрапили Новоселівське, Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Площанка, Невське, Піщане, Кремінна, Діброва і Білогорівка.

У Донецькій області вночі ворог здійснив обстріл із С-300 Дружківки. Пошкоджено багатоповерхівку. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Усю ніч тривали обстріли позицій та активні бойові дії майже по всій лінії оборони в Очеретинській та Авдіївській громадах. Зранку росіяни з артилерії обстріляли Авдіївку. Інформація про постраждалих уточнюється.

Важкою є ситуація поблизу Бахмута, Соледара та Вугледара. Ворог постійно обстрілює ці міста і населені пункти громад.

Протягом доби війська рф вели обстріли Сіверська та села Серебрянка Сіверської громади.

За добу на Донеччині двоє цивільних дістали поранення.

У Миколаївській області 8 лютого зранку ворог завдавав артилерійських ударів по береговій смузі та акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вранці під ворожим обстрілом опинилась Куцурубська громада. Влучання були за межами населеного пункту. Руйнувань і постраждалих немає.

У Херсонській області, за інформацією Генштабу ЗСУ, від ворожого вогню постраждали, зокрема Михайлівка, Гаврилівка, Милове, Зміївка, Новоберислав, Козацьке, Львове, Тягинка, Іванівка, Микільське, Антонівка, Янтарне, Берегове, Велетенське та Херсон. За добу через російську агресію поранені двоє людей.

Із визволених від росіян територій Херсонщини автотранспортом евакуювали ще 69 осіб, з них 12 дітей.

На тимчасово захоплених територіях Херсонщини ситуація залишається напруженою. Так, у Каїрах Каховського району російські війська примусово вилучають у населення автомобілі. У Новій Каховці російські військові влучили в об’єкт енергетичної інфраструктури. У місті зникли світло і вода.

Як повідомллося, за даними Генштабу, минулої доби росіяни завдали 8 ракетних ударів, 5 з яких - по цивільній інфраструктурі Харкова, та 21 авіаційний удар. Окрім того, ворог здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі Миколаївщини та Херсонщини. Пошкоджено житлові будинки.

Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України, попереджають у Генштабі.

На фото: вчора близько 23:00 ворог завдав ракетного удару по центру Харкова. 4 ракети, попередньо С-300, влучили у об'єкт цивільної промисловості. Зруйновано будівлі, сталася масштабна пожежа

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]