ОВА: ситуація в регіонах України станом на 9 червня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російські загарбники за добу здійснили обстріли 11 областей України.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 9 червня.

У Черкаській області внаслідок вчорашнього ракетного удару по Уманщині зафіксовано два влучання - по промисловому об'єкту та автомийці. Пошкоджено сусідні приміщення.

Медичні служби надали допомогу десятьом потерпілим. Четверо з них наразі в лікарні.

У Житомирській області вночі під час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони, за попередніми даними, збили одну ракету. Внаслідок падіння уламків в місті Звягель зруйновано один та пошкоджено 12 житлових будинків. Одна людина загинула, троє - дістали поранення.

У Чернігівській області за добу ворог обстріляв із міномета Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вночі і зранку росіяни здійснили вісім обстрілів. Зафіксовано 52 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Середино-Будська, Новослобідська громади. За попередньою інформацією, без жертв та руйнувань.

Вчора протягом дня ворог здійснив 13 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 79 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Краснопільська, Білопільська, Середино-Будська, Новослобідська, Великописарівська громади.

У Середино-Будській громаді внаслідок мінометного обстрілу пошкоджено приватний будинок, авто та електромережу.

Російська армія здійснила 97 обстрілів по 21 населеному пункту Запорізької області. Ворог завдав авіаційних ударів по Гуляйполю й Полтавці, тричі атакував з БПЛА Чарівне, 8 ударів із РСЗВ по Ольгівському, Білогір'ю, Темирівці, Новогригорівці, Червоному, 84 артилерійські удари по Новояковлівці, Гуляйполю, Залізничному, Кам'янському, Степовому, Новомиколаївці та інших прифронтових селах. Без постраждалих.

Ще 24 об'єкти житлового фонду в області зруйновані.

У Дніпропетровській області вчора росіяни били по Нікопольщині. Обстрілювали з важкої артилерії Марганецьку громаду та Нікополь. У місті дістав поранення 30-річний чоловік. Йому надали меддопомогу, лікуватиметься амбулаторно.

Пошкоджено склад магазину, адмінбудівлю та готель, чотири п’ятиповерхівки, авто, лінію електропередач.

Уночі оборонці з ПвК «Схід» збили безпілотник та дві крилаті ракети. Дані уточнюються. Пошкоджено два приватні будинки, авто та газопровід.

Вночі в селі Старий Мерчик Богодухівського району Харківської області внаслідок ударів дронів типу Shahed, по території газовидобувного підприємства, пошкоджено газопровід, сталася пожежа. Пожежу локалізовано. Дістав поранення 33-річний працівник підприємства.

Також вночі у селі Качалівка Богодухівського району, на території нафтогазоконденсатного родовища, внаслідок ударів трьома дронами типу Shahed виникла пожежа. Постраждалих немає.

Внаслідок обстрілу Вовчанська вночі пошкоджено вікна будинку, двері, гараж та господарчі споруди. Постраждали 63-річний чоловік та 69-річна жінка.

У Луганській області минулої доби росіяни спрямували артилерійські удари по Новоселівському, Макіївці, Невському та Білогорівці.

За добу противник здійснив 100 обстрілів (428 снарядів).

У Донецькій області минулої доби ворог здійснив 14 обстрілів, бив по Часовому Яру, Торецьку, Авдіївці, селах Карлівка, Максимільянівка, Уманське, Нескучне.

Пошкоджено 14 житлових будинків (з них два багатоквартирні), лікарню, лабораторію, будівлю міськгазу, будівлі шахти «Торецька», магазин, три складські приміщення.

На Донеччині за добу одна людина загинула і семеро дістали поранення.

У Миколаївській області, за даними ОК «Південь», вночі під час масованого ракетного обстрілу силами та засобами протиповітряної оборони було знищено крилату ракету.

Вчора вдень та зранку ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

Також вчора росіяни завдавали артилерійських обстрілів по населеному пункту Куцурубської громади. Влучання зафіксовано по відкритій території та за межами населеного пункту. Без жертв.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 44 обстріли, випустивши 188 снарядів, з них по Херсону ворог здійснив 7 обстрілів (25 снарядів).

Російські військові поцілили у райони 20 населених пунктів області. За добу через російську агресію двоє людей загинули, ще 17 дістали поранення.

Російські терористи били по Херсону саме в той час, коли відбувалася евакуація. Постраждали цивільні, рятувальники, поліцейський, лікар, волонтер. Загалом - дев’ятеро осіб.

Семеро людей дістали поранення середнього ступеня тяжкості, один - важкі поранення, у нього травматична ампутація кінцівки. Ще один 55-річний чоловік знаходиться у критичному стані.

Ввечері російські загарбники знову обстріляли Херсон - у 59-річної жінки діагностували легкі поранення. Їй надали необхідну допомогу.

Через російський обстріл села Дніпровське поранено п’ятеро осіб. Їх госпіталізували.

У Бериславі ворог скинув авіабомбу на житловий будинок. 55-річний чоловік дістав поранення, його жінка загинула на місці. Також через ворожий удар поранений 44-річний чоловік.

По оперативній ситуації щодо ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС - у середньому по правобережжю вода тримається на відмітці 5,38 м, по Херсону - 5,35 м. Спостерігається тенденція на зменшення рівня затоплення.

Попередньо, станом на ранок, під водою 3624 домівки у 32 населених пунктах Херсонщини.

Триває рятувальна операція на територіях, які постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС. Станом на ранок, евакуювали 2352 людини, у тому числі й 1765 жителів мікрорайону Корабел у Херсоні. Також евакуйовано близько 550 тварин.

Вгорі: затоплене село Корсунка на окупованій росією території Херсонської області. 7 червня 2023 року. Фото: AP / Scanpix / LETA

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]