ОВА: ситуауія в регіонах України станом на 3 червня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російська армія за добу здійснила обстріли дев'яти областей України.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 3 червня.

У Чернігівській області за добу ворог шість разів бив з мінометів та артилерії по Новгород-Сіверському району. Через обстріл спалахнула пожежа в лісі у Семенівській громаді.

У Сумській області вночі та зранку сталися ворожі обстріли.

По Середино-Будській громаді росіяни били з мінометів, пролунали два вибухи, пошкоджено приватний будинок.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 30 обстрілів прикордоння Сумщини. Зафіксовано 181 вибух. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Великописарівська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська громади.

У Хотінській громаді одна людина загинула, пошкоджені приватне домоволодіння та лінія електропередач.

У Великописарівській громаді зафіксовані три удари з мінометів, 16 - із САУ. Пошкоджені три автомобілі, аптека, адміністративна будівля, два приватні домоволодіння, багатоповерховий житловий будинок. Одна людина дістала поранення. Також росіяни били з РСЗВ, пролунали 14 вибухів.

За добу армія РФ завдала 111 ударів по 24 населених пунктах Запорізької області: авіаудари по Новоданилівці та Ольгівському, тричі застосувались БПЛА в Гуляйполі та Чарівному, 14 разів ворог бив із РСЗВ по Оріхову, Залізничному, Новоіванівці, Темирівці, Єгорівці, 92 артобстріли росіяни здійснили по Оріхову, Преображенці, Гуляйполю, Малинівці, Степногірську, Кам'янському та навколишніх селах.

За добу двоє людей загинули і п'ятеро постраждали.

Внаслідок обстрілу багатоповерхового будинку в Комишувасі мінно-вибухові травми дістали четверо людей, загинули дві людини.

Під час вечірньої атаки в Оріхові був поранений 62-річний чоловік.

Зафіксовано ще 58 руйнувань житлових будинків та майна людей.

Вчора агресори з артилерії обстріляли Нікополь Дніпропетровської області. Поранених та загиблих немає.

У Харківській області ворог масовано обстріляв щонайменше 30 населених пунктів.

В суботу зранку війська РФ з мінометів били по селу Івашки Богодухівського району. Загинув чоловік віком 67 років. Пошкоджені двоповерховий багатоквартирний будинок та приватний будинок і сарай, ферма та господарчі споруди підприємства "Альфа".

Вчора внаслідок обстрілу села Лиман Чугуївського району пошкоджені два приватні будинки, сталася пожежа.

Вчора ж росіяни завдали удару керованими авіабомбами по смт Ківшарівка Куп’янського району. Пошкоджено житловий будинок. Загинули 61-річний чоловік та 45-річна жінка. Поранені троє жінок і 3-річний хлопчик.

У Вовчанську внаслідок обстрілу пошкоджено підприємство.

Внаслідок танкового обстрілу смт Дворічна Куп'янського району пошкоджено будинок, поранені чоловік і жінка віком 70 та 73 років.

Біля села Сулигівка Ізюмського району в лісі на невідомому вибуховому пристрої підірвався та загинув чоловік віком 40 років.

Поблизу сіл Морозова Долина і Леміщине Богодухівського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль ВАЗ 2121, у якому їхала сім'я з трьома дітьми.

Загинула 37-річна жінка. Водій, чоловік віком 36 років, дістав поранення. Дві дівчинки віком 12 і 15 років та 12-річний хлопчик зазнали поранень. Стан хлопчика важкий.

У Луганській області під артилерійськими і мінометними обстрілами минулої доби перебували Новоселівське, Невське та Білогорівка. По Білогорівці росіяни завдали також авіаудар.

За добу ворог здійснив 96 обстрілів, випустив 413 снарядів.

У Донецькій області за добу зафіксовані 23 обстріли 18 населених пунктів: Курахове, Часів Яр, Авдіївка, Вугледар, Дружківка, Торецьк, смт Велика Новосілка, смт Очеретине, смт Гостре, села Ласточкине, Тоненьке, Катеринівка, Маркове, Карлівка, Новоукраїнка, Рай-Олександрівка, Костянтинівка.

Пошкоджені 21 житловий будинок (з них 5 багатоквартирних), два автомобілі, ЛЕП, дві будівлі Дружківського фарфорового заводу.

На Донеччині за добу двоє людей загинули і четверо були поранені.

У Миколаївській області вчора ворог здійснив артилерійський обстріл акваторії Очаківської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

Також вчора ввечері армія РФ завдавала артилерійських ударів по Очакову. Пошкоджені житлові будинки та лінія електропередач.

По Херсонській області загарбники здійснили 65 обстрілів (випустили 265 снарядів), з них по Херсону — 5 обстрілів (29 снарядів). Російські військові поцілили у райони 28 населених пунктів.

Через російську агресію 5 людей (з них двоє дітей) дістали поранення.

Вночі російська армія обстріляла село Черешеньки Білозерської громади. Пошкоджені господарчі споруди та сільськогосподарська техніка.

Ворожа авіація знову атакувала Одрадокамʼянку Тягинської громади. Через влучання авіабомби пошкоджені пошта, клуб, амбулаторія, адміністративна будівля, памʼятник.

У Загорянівці Музиківської громади через вибух невідомого предмета постраждали двоє хлопчиків. У 13-річної дитини осколкові ураження кінцівок. 10-річна дитина дістала поранення живота.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:46
Зеленський: рф готує новий наступ у травні-червні, ми не готові до цього
18:07
Як Китай поглинає колись вільний Гонконг
16:59
Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона
14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему
10:06
Звичайне шахрайство: фігурант журналістських розслідувань ексочільник УСБУ Миколаївщини Герсак став громадським діячем та збирає грантові кошти для ветеранів (ФОТО)
09:31
Типове "зе": "слуга народу" Роман Кравець шантажує таксі "Uklon"через Telegram-канал "Джокер" - вимагає $200 тисяч
09:01
Суд зобов’язав упц (мп) повернути державі Успенський собор ХІІ ст. у Каневі
08:35
У Росії виробництво бензину впало на 14% після атак на НПЗ - Росстат

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]