ПАРЄ рекомендувала визнати РПЦ інструментом російського впливу та пропаганди

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) під час своєї осінньої сесії закликала накласти санкції на російських пропагандистів та державні медіа РФ, а також визнати Російську православну церкву інструментом російського впливу та пропаганди. 

Відповідна резолюція «Пропаганда та свобода інформації в Європі» була ухвалена 1 жовтня 117 голосами. Про це повідомила народна депутатка України, членкиня української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук, , повідомляє портал FREEДОМ.

Резолюція закріпила, що держави-члени Ради Європи повинні захищатися від усіх форм пропаганди, включаючи пропаганду війни, підбурювання до геноциду та інших міжнародних злочинів, ненависті, тероризму та дискримінації, а також вони повинні бути здатними протидіяти та знешкодити пропаганду, яка суперечить основоположним цінностям Європейської конвенції з прав людини.

За словами Кравчук, українській делегації вдалося посилити текст документа своїми правками, в яких, зокрема, містяться заклик визнати, що Російська православна церква використовується кремлівським режимом як інструмент російського впливу та пропаганди.

Це вже не перша резолюція цієї європейської інституції, яка стосується використання релігії в якості засобу російської пропаганди. 17 квітня цього року було ухвалено Резолюцію 2540 (2024) під назвою «Смерть Олексія Навального та необхідність протистояти тоталітарному режиму Володимира Путіна та його війні з демократією».

В ній ПАРЄ задекларувала, що Путіна - узурпатор влади, за правління якого Російська Федерація фактично стала диктатурою. Культ його особи насаджується за допомогою фашистської пропаганди. Спільну відповідальнісь за це несе також і предстоятель РПЦ патріарх Кирил, який просуває ідеологію «Русского мира», а тому є ідеологічним продовженням режиму Путіна і співучасником військових злочинів та злочинів проти людства, скоєних Росією.

«Ієрархія Московського Патріархату РПЦ, включно з Патріархом Кирилом, відстоює ідеологію "Русского мира", оголошуючи війну проти України та "сатанинського" Заходу "священною війною всіх росіян", закликаючи православних до самопожертви за свою країну. Асамблея приголомшена таким зловживанням релігією та спотворенням християнської православної традиції режимом Володимира Путіна та його ставлениками в ієрархії Московського Патріархату. Асамблея засуджує таку риторику та підкреслює, що підбурювання до злочину агресії, геноциду та військових злочинів саме по собі є злочином».

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

11:12
Ключова сировина для літаків Finnair надходить з РФ від компанії, пов’язаної з Кремлем
10:13
Посли країн ЄС дійшли згоди щодо нових санкцій проти росії
09:24
"Слуга народу" Гетманцев наполягає щоб українці платили податок на всі посилки з-за кордону
08:11
ПАРЄ рекомендувала визнати РПЦ інструментом російського впливу та пропаганди
20:05
3 жовтня в Україні очікуються дощі на заході, на решті території без опадів, до +24°
19:02
Викладачку університету, була інформаторкою ФСБ та коригувала удари рашистів по Харкову
18:15
На Волині організована група хапуг крала на ремонті військових об’єктів
17:11
Саудівська Аравія пригрозила опусканням цін на нафту до $50 через "шахраїв" в ОПЕК+
16:35
Ізраїль оголосив Генсекретаря ООН Антоніу Гутерріша персоною нон ґрата
15:49
У передмісті Херсона російські загарбники вбили 65-річного велосипедиста

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]