Перейменування консерваторії: міністр Ткаченко згадав, що і він колись був людиною

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко після спілкування зі студентами Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського заявив, що більшість із них підтримують перейменування закладу.

Про це Ткаченко повідомив у Фейсбуці.

«Зустрівся зі студентами Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, навколо якої зараз точиться публічна дискусія щодо перейменування закладу. Почув позицію більшості студентів. Вони - «за» те, щоб прибрати з назви закладу ім’я російського композитора», - написав міністр.

Він зауважив, що МКІП не має права ухвалювати рішення щодо зміни назви закладів, закликавши дотримуватися закону й дослухатися думок усіх учасників дискусії.

«Студентство є повноправним учасником у прийнятті рішень, що стосуються закладу, де вони навчаються. Тож, студенти, знайте і користуйтесь своїми правами. Керівники закладів – прислуховуйтесь», - зазначив міністр.

Ткаченко додав, що підтримує студентство у прагненні вилучити прізвище російського композитора з назви закладу: «Чесно скажу, тут я схильний підтримати студентів з точки зору аргументації та європейської позиції щодо прийняття тих чи інших змін у своєму освітньому закладі».

Як повідомлялося, навколо перейменування академії розгорнулася публічна дискусія. Вчена рада звернулася до керівництва країни з проханням залишити назву, аргументуючи це тим, що Петро Чайковський за походженням був українцем. Натомість студентство підтримало перейменування, про що свідчать результати голосування, опубліковані на сторінці наукового товариства НМА.

Також повідомлялося, що рішення вченої ради НМА імені П.І.Чайковського про недоцільність перейменування закладу МКІП і Держмистецтв визнали не репрезентативним через його ухвалення з перевищенням повноважень.

Ще про діяльність міністра Ткаченка можна дізнатися у наступних публікаціях:

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]