Половина ветеранів, які зараз не служать, потребує матеріальної та медичної підтримки (ОПИТУВАННЯ)

|
Версия для печатиВерсия для печати

50,2% опитаних ветеранів, які наразі не служать у Силах оборони України, нині потребують матеріальної підтримки.

Про це йдеться в опитуванні, яке провів Український ветеранський фонд Мінветеранів.

Деякі результати опитування тих, хто зараз не служить:

  • 18,2% респондентів потребують медичної підтримки;
  • понад 60% хочуть мати власний бізнес;
  • більш ніж 50% опитаних вважають, що в майбутньому потребуватимуть підтримки у зміцненні здоров’я, понад 30% — фінансової підтримки та допомоги у придбані житла;
  • майже половина респондентів не задоволені послугами з медичного обслуговування.

Деякі результати опитування ветеранів, які зараз служать:

  • 33% опитаних потребують матеріальної підтримки, а 19% — підтримки для родини;
  • 58% військових вважають, що в майбутньому потребуватимуть підтримки щодо зміцнення здоров’я, а майже половина — допомоги з житлом;
  • 36,6% військовослужбовців відповіли, що «цілком задоволені» рівнем грошового забезпечення, а 37,2% вказали, що мають грошове забезпечення нижче необхідного;
  • понад 60% опитаних переживають, що після перемоги можуть мати складнощі, пов’язані з проблемами зі здоров’ям; більш ніж половина — нерозумінням від суспільства; понад 40% — психологічними розладами та проблемами з оформленням соціальних пільг.

Серед опитаних, які служать чи ні, понад 45% вважають, що держава свої зобов’язання перед ветеранами радше не виконує, а понад 22% вважають, що радше виконує.

Більш ніж половина усіх опитаних ветеранів вважає, що суспільство їх скоріше поважає, а понад 21% відповіли, що скоріше ні.

Понад 68% усіх респондентів зазначили, що зараз стикаються з проблемами, пов'язаними із фізичним здоров’ям, а 66,8% — психологічним. Ще понад 60% натрапляють на непорозуміння суспільства.

Про опитування

Воно було проведене з 6 по 12 лютого 2023 року та передбачало збір первинних даних про потреби теперішніх та майбутніх ветеранів і ветеранок.

Інструмент — анонімне онлайн-опитування, тому вимоги щодо вибірки не встановлювалися. Враховуючи обраний інструмент для збору даних, одним з ризиків може бути повторне заповнення анкети з метою впливу на результати опитування.

В опитуванні взяли участь 1247 респондентів віком від 18 років. З них 68,6% є чинними військовими, 18,4% не служать, 13% є ветеранами, які повернулися на службу після початку повномасштабної війни. 


На цю тему:

 

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]