Польща ініціює створення коаліції держав для припинення видачі віз росіянам

|
Версия для печатиВерсия для печати

Варшава пропонує ЄС ввести спільний механізм обмеження видачі кількості шенгенських віз для росіян, особливо тих, які пов'язані із російською державною системою.

Ми хочемо створити коаліцію країн, які бажають обмежити кількість віз, що видаються громадянам росії; ми сподіваємося, що наші партнери дозріють до цього – яхти російських олігархів ходять у Середземному морі, а їхні діти навчаються у найкращих університетах, – сказав заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, повідомляє Польське радіо.

«Після 24 лютого кількість виданих віз була обмежена до абсолютного мінімуму», - наголосив Пшидач у вівторок у Polsat News, відповідаючи на запитання про кількість віз, виданих польською державою громадянам росії. «Ми, як Польща, запропонували в переговорах з нашими європейськими партнерами запровадити європейське регулювання щодо цих віз, щоб обмежити можливість подорожувати, особливо для тих людей, які пов'язані - навіть трохи - з системою влади в росії», - підкреслив він. Дипломат запевнив, що це питання порушувалося на форумі Євросоюзу при розробці наступних пакетів санкцій проти Росії, але не отримало згоди деяких країн Західної Європи.

Заступник міністра зазначив, що на даний момент польська сторона намагається створити «коаліцію бажаючих країн, які готові обмежити кількість виданих віз». «У нашому випадку це вже відбувається, але хотілося б, щоб це було більш формально. Для введення такої санкції, звичайно, потрібна була б одностайність країн ЄС, натомість кожна країна може окремо дати вказівку своїм консулам, щоб вони могли обмежити кількість віз», - підкреслив він.

Як пояснив Пшидач, для запровадження таких рішень не потрібні спеціальні законодавчі рішення. «Це завжди індивідуальне рішення держави, чи хоче вона такі візи – чи видавати візу вирішує консул», – наголосив він. 

«Аргумент»


 

 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]