Понад 30 міністрів спорту країн світу закликали до бойкоту російського спорту

|
Версия для печатиВерсия для печати

Призупинення російських і білоруських органів в правах членів міжнародних спортивних федерацій і усунення вихідців з цих країн з високих посад у цих федераціях - ось основні постулати позиції понад 30 міністрів спорту, представленої в п'ятницю.

Ініціативу презентував міністр спорту Республіки Польщі Каміль Бортничук, повідомляє Польське Радіо.

"Крім того, національні та міжнародні спортивні організації повинні розглянути питання про призупинення трансляції своїх спортивних змагань на території росії та білорусі. Тут ми вже маємо перші успіхи. Оскільки ми дуже тісно співпрацюємо з британським урядом у цій темі з самого початку Прем'єр-ліга вже прийняла рішення призупинити сигнал зі своїх ігор в росії та білорусі, повідомив глава Мінспорту і туризму під час зустрічі зі ЗМІ.

Заяву підписали міністри 25 із 27 країн Європейського Союзу – за винятком Болгарії та Угорщини – а також глави міністерств Великої Британії, США, Нової Зеландії, Австралії, Південної Кореї, Японії, Норвегії та Канади.

"Швидше за все, сьогодні приєднаються Ліхтенштейн та Ісландія. Цікаво, що Швейцарія не зважилася на це, і я думаю, що цей факт варто підкреслити", - сказав Бортничук, нагадавши, що саме в цій країні розташовані штаб-квартири багатьох міжнародних спортивних федерацій.

Міністерство також створило у співпраці з Білоруським фондом спортивної солідарності рекомендаційну групу, яка може надавати організаторам спортивних заходів інформацію про учасників з росії та білорусі, які подають заявки на змагання.

"Ми рекомендуємо участь - чи ні - того чи іншого конкурента, вивчивши його відносини з російською та білоруською владою, зі спонсорами, пов'язаними з цими країнами, або вивчивши попередні заяви гравців про цей злочинний напад росії на Україну. Це абсолютно Неможливо, щоб вони брали участь у конкурсі представників росії чи білорусі під будь-якою символікою цих країн», - підкреслив Бортничук.

Глава міністерства не приховував свого задоволення тим фактом, що, незважаючи на рішення WTA і ATP, яке він назвав «скандальним», не нараховувати тенісисткам рейтингові очки за результати на турнірі Великого шолома Вімблдону, Турнір пройшов злагоджено та в приємній атмосфері.

«Я вражений послідовністю британців. Це відображено в їхніх рішеннях з першого дня. Багато в чому завдяки нам і британцям відбуваються такі факти (наприклад, підписання спільної заяви міністрів спорту) - PAP). Більше того, під час Вімблдону. (...) Свято спорту продовжується, і, можливо, необхідно зробити висновок, що не завжди потрібна міжнародна федерація для організації такої великої події в дуже хорошому місці. шлях ", - оцінив він.

Він також торкнувся питання можливої ​​участі росіян і білорусів в Європейських іграх, які мають відбутися в Кракові і Малопольщі в 2023 році.

"Для мене очевидно, що вони не братимуть участі в цих Олімпіадах. Як правило, це рішення приймає EOC (Європейські олімпійські комітети - PAP), але ми вже говорили про те, що це рішення не може бути іншим і ми Не можу собі уявити, щоб на польській землі – в контексті того, що відбувається досить близько від Кракова – могли виступати росіяни чи білоруси», – сказав Бортничук.

На двох попередніх змаганнях, у Баку та Мінську, у медальній таблиці домінували росіяни, а також білоруси займали в ній високі позиції.

«Ці ігри будуть відрізнятися від попередніх. Це перше змагання, яке відбувається у + вільному світі + в Європейському Союзі. По-друге, ми переконалися, що всі дисципліни, які офіційно включені в програму ігор, і не показові дисципліни, тому ми маємо гарантований склад найкращих гравців Європи, і медалі, мабуть, будуть складнішими.

Перший варіант спільної позиції міністрів як з Європи, так і з інших частин світу був розроблений у березні, невдовзі після збройного вторгнення росії в Україну. Передбачалося, серед іншого, усунення російських і білоруських спортсменів з міжнародних змагань усіх рівнів і позбавлення цих країн права на організацію змагань.

«Сьогодні ми поглиблюємо цю заяву у зв’язку з тим, що агресія росії в Україні триває і часто набуває кримінального характеру, а також є сигнали про запровадження прецедентних рішень, як, наприклад, у випадку з бобслеєм і скелетоном. повільно відкриє двері для повернення представників росії та Білорусі у світ спорту», ​​– пояснив Бортничук.

Як він нагадав, подібні дії призвели до того, що Польща досягла проведення, зокрема, чемпіонату світу з волейболу серед чоловіків або фінального турніру 7-го чемпіонату Європи з регбі, який розпочався в п'ятницю в Кракові.

На фото: міністр спорту Каміль Бортничук закликає до бойкоту російських і білоруських спортсменів Фото: PAP / Piotr Nowak


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]