Поплічник Медведчука став спікером Південноукраїнської АЕС

|
Версия для печатиВерсия для печати

Новопризначений спікер атомного енергокомплексу у 2013 році брав участь у мітингу проти візиту до Миколаєва представника Євросоюзу. Тоді він заявив, що «європейський шлях розвитку – це шлях до знищення незалежності України».

Спікером Південноукраїнської АЕС став екскоординатор проросійського руху «Український вибір» Ярослав Маленченко, повідомляє "Детектор медіа"

«На посаду начальника управління інформації та громадських зв’язків ПАЕС призначено нового керівника — Ярослава Маленченка. Він має понад 20 років досвіду роботи на керівних посадах і в сфері комунікацій, зокрема, працював у центральних органах влади, державних і приватних компаніях. У своїй новій ролі Ярослав Маленченко буде відповідальним за забезпечення ефективної комунікації між ПАЕС та громадськістю, просування позитивного іміджу станції та підвищення рівня довіри до атомної енергетики», — йдеться у повідомленні пресслужби Південноукраїнського енергокомплексу.

«Українська правда» зазначає, що, судячи з публікацій у ЗМІ, у 2013 році Маленченко став координатором та офіційним представником руху «Український вибір» у Миколаївській області.

Як відомо, «Український вибір» — проросійська організація, яку в 2012 році заснував прокремлівський політик, кум Путіна Віктор Медведчук. Керівникам цієї ГО пізніше оголосили підозри за участь в організації нелегітимного «референдуму» в Криму.

Зокрема, судячи матеріалів у ЗМІ, Маленченко у 2013 році брав участь у мітингу проти візиту до Миколаєва представника Євросоюзу. Тоді він заявив, що «європейський шлях розвитку – це шлях до знищення незалежності України».

Читайте також: СБУ затримала у Хмельницькому одного з піарників Медведчука
Нагадаємо, підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука 21 вересня обміняли на 215 українських полонених військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі». До 24 лютого 2022-го Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення РФ утік зі свого маєтку в Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандата.

Відзначимо, це не єдиний сценарій, за яким Росія планувала розхитати Україну перед повномасштабним вторгненням. За даними британського Королівського інституту оборонних та безпекових досліджень (RUSI), перед вторгненням Росія хотіла дестабілізувати ситуацію в Україні, організувавши проросійські та ультраправі протести, щоб з різних боків тиснути на центральну владу в Україні. Організувати мітинги й загалом паралізувати українську владу мала мережа агентів серед впливових українців, яких Росія вербувала роками.

Зокрема, тодішній очільник управління СБУ в Криму Олег Кулініч отримав від екссекретаря РНБО Володимира Сівковича завдання переконати українську владу піти на поступки Росії безпосередньо перед вторгненням — відмовитися від руху до НАТО та повернутися до нейтрального статусу. За задумом Росії, це мало б спричинити масштабні протести на кшталт Євромайдану та дестабілізувати ситуацію в Україні, що допомогло б під час вторгнення.

На мітингах мала б переважати ультраправа риторика та символіка, а протестувальники звинувачували б владу в неспроможності протистояти РФ. Росія хотіла запустити в ці протести провокаторів, які б спричинили сутички з поліцією. Для російської аудиторії це виглядало б як «ультраправий переворот» і мало виправдати вторгнення.

У липні 2022 року ДБР повідомило про підозру у держзраді Володимиру Сівковичу. Тоді встановили, що Сівкович через довірених осіб контролює в Україні низку фірм та підприємств, які використовують для прикриття та фінансування розвідувально-підривної діяльності проти України. У липні 2023 року правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо держзради ексначальника СБУ в Криму Олега Кулініча. За даними правоохоронців, Кулініч працював на «політичний офіс» при ФСБ РФ. Він знав про плани вторгнення Росії, але приховав їх і бойкотував оборону на півдні.

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]