Президент призначив одного з керівників НАБУ заступником голови СБУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент Володимир Зеленський призначив Сергія Наумюка заступником голови Служби безпеки України.

Відповідний указ №298/2023 опублікований на сайті глави держави.

«Призначити Наумюка Сергія Анатолійовича заступником Голови Служби безпеки України», - ідеться в документі.

Водночас указом №297/2023 звільнено Тараса Цюцюру з посади начальника Управління СБУ в Хмельницькій області.

Крім того, Президент присвоїв звання бригадного генерала заступнику голови СБУ полковнику Анатолію Сандурському (указ №300/2023) та начальнику Управління СБУ в Одеській області полковнику Віктору Доровському (указ №299/2023).

За даними з відкритих джерел, раніше Сергій Наумюк очолював підрозділ детективів НАБУ і кандидував на посаду директора Національного антикорупційного бюро.

Родичі кандидата на посаду директора НАБУ Сергія Наумюка (НА ФОТО) отримали паспорти РФ та їздили до України через російський кордон після початку війни з РФ у 2014 році. Крім того, брат кандидата після 2015 року переїхав працювати до Москви. Але зараз всі знаходяться у США і подали заяви про відмову від паспортів РФ, яка ще не розглянута. Про це стало відомо під час співбесід з кандидатами на посаду очільника НАБУ.

Рекомендації кандидату надали член правління ВГО «Автомайдан» Олексій Гриценко,  «European Union Advisory Mission, National Security Expert Maksym Budakov» (як зазначив кандидат), т. в. п. Директора НАБУ Гізо Углава, співробітник ГУР МО України, генерал-майор Віктор Трепак, керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач.

«Чи мають Ваші близькі громадянство інших держав та чи перетинали кордон з тимчасово окупованої територією та з РФ?» - запитали Наумюка члени Комісії.

«Мій брат з 2017 року постійно проживає у США, працює в ІТ-компанії, і з 2021 року має право постійного проживання у США. Батьки з 1978 року проживали у Луганську. На час окупації кожен вирішував, чи покидати свій дім. Вони залишися у себе вдома, жили своїм життя і не співпрацювали з окупаційною владою.

З 2014 батько 2-3 рази приїжджав до Києва. Мати частіше приїжджала до онуків. У моїх батьків можуть бути перетини через кордон РФ, зокрема, через Білгородську область, коли вони приїждали на територію України», - відповів кандидат.

«У 2015 році із певних побутових причин батько і брат були вимушені отримати російські паспорти. В подальшому вони від них відмовилися.

Ця інформація стосується приватного життя дорослих людей, і я не хотів би у більшому обсязі її обговорювати, що не наражати на небезпеку своїх родичів. Я надав Комісії докладну інформацію з цього питання», - вказав Сергій Наумюк.

 Кандидат розповів, що його батьки разом з братом зараз знаходяться у США: «24.02.2022 я прибув до відповідного підрозділу і був готовий мобілізуватися. Через кілька днів мене призвали і я приступив до виконання бойових завдань. Я звʼязався з батьками, що до них можуть прийти, пояснив, що у них є кілька днів на виїзд з Луганська. Тому вони терміново виїхали до США до брата. Зараз вони у США мають статус дещо подібний до статусу біженців», - сказав кандидат.

«Зараз брат проживає у США і повністю інтегрований у американське суспільство. Він донатить українські інтереси. Він відвідує у США антипутінські публічні заходи, я навіть навів фото та відеоматеріали», - підкреслив Сергій Наумюк.

«Ви повідомили, що Ваші близькі отримали паспорти. Чи є підтвердження тому що вони відмовилися від них» - запитали члени Комісії.

«Ними подані заяви до консульства РФ у Хьюстоні, але російська сторона наразі затягує цей процес», - зазначив Сергій Наумюк.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]