Приголомшені кількістю страт і катувань: експерти ООН виявили докази воєнних злочинів рф в Україні

|
Версия для печатиВерсия для печати

Команда експертів, призначена вищим правозахисним органом ООН для вивчення порушень прав людини в Україні, заявила, що її початкове розслідування виявило докази воєнних злочинів, вчинених росіянами після вторгнення в країну.

Про це повідомляє АР.

Зазначається, що Комісія з розслідування ситуації в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, наразі зосередилися на зборі даних в чотирьох областях – Київській, Чернігівській, Харківській та Сумській.

Представляючи свої висновки, експерти ООН цитували свідчення колишніх полонених про побиття, ураження електричним струмом і примусове роздягання в російських слідчих ізоляторах. Вони також висловили серйозну стурбованість щодо страт у вказаних чотирьох регіонах

«Ми були приголомшені великою кількістю страт у районах, які ми відвідали. Наразі комісія розслідує такі смерті в 16 містах і селищах», – сказав голова комісії Ерік Моуз.

Він сказав членам Ради ООН з прав людини, що його команда отримала та документує «достовірні заяви щодо багатьох інших випадків страт».

Слідчі комісії відвідали 27 міст і селищ, опитавши понад 150 потерпілих і свідків та зустрілися з групами захисту інтересів і урядовцями, зазначив Моуз.

«На підставі зібраних доказів комісія дійшла висновку, що в Україні були скоєні воєнні злочини», – сказав він.

Моуз також повідомив, що комісія задокументувала скоєння злочинів сексуального або гендерного насильства з боку російських військовослужбовців, жертвам яких було від 4 до 82 років.

Він зазначив, що надалі комісія планує поступово розширювати своє розслідування, охоплюючи свідчення про фільтраційні табори для утримання та депортації людей, примусове переселення людей і твердження про прискорене усиновлення дітей у рф.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]