Проблеми народжуваності в Європі та Україні схожі

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Statista підготувала матеріал про те, що згідно з останніми доступними даними Євростату, середня кількість пологів на одну жінку в Європейському Союзі становила 1,53 у 2021 році.

Цей показник залишається досить стабільним протягом останніх десяти років (1,54 у 2011 році), але все ще недостатньо високим для того, щоб європейське населення могло себе підтримувати - тобто, якщо не брати до уваги міграцію. Це пов'язано з тим, що поріг відтворення покоління становить 2,05 дитини на одну жінку, зазначає видання "Ціна держави".

На інфографіці показано, де на континенті найвищі показники народжуваності і як вони змінювалися. Вона показує середню кількість дітей, які народилися б живими у жінки протягом її життя, якби вона вижила і досягла дітородного віку в різних країнах.

У період з 2011 по 2021 р. у низці країн - Чехії, Угорщині, Румунії, Латвії та Німеччині - рівень народжуваності зріс на 10-30%, тоді як в інших країнах - Франція, Ірландія, Бельгія, Іспанія та Італія - знизився на 10%. Якщо така тенденція збережеться, Францію як країну з найвищим рівнем народжуваності в ЄС (1,84 дитини на одну жінку в 2021 році) обженуть Чехія (1,83) і Румунія (1,81). Тим часом найнижчі показники народжуваності в ЄС зафіксовані в Італії (1,25), Іспанії (1,19) та на Мальті (1,13).

Демограф Жиль Пінсон пояснює, що відмінності між країнами Північної та Південної Європи можна частково пояснити рівнем політики зайнятості, дружньої до сім'ї, яка є набагато більш обмеженою в Південній Європі

В Україні за даними United Nations - World Population Prospects рівень народжуваності складає 1,435 (за 2023 рік). Хоча Світовий банк малює гірші показники - 1,2 (2021). ООН прогнозує нам у 2050 році рівень народжуваності 1,6

Тому треба працювати над спрощенням міграційних обмежень та проводити політику для залучення громадян з інших країн в Україну

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]