Професор Нєбитов вважає вбивцю професорки Фаріон "абсолютно проукраїнським" - це таке у нас "проукраїнське" керівництво поліції

|
Версия для печатиВерсия для печати

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов розповів, що поспілкувався з підозрюваним у вбистві мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон.

Про це він заявив в ефірі "Радіо Свобода".

За словами Нєбитова, підозрюваний мав проукраїнські погляди. 

"Абсолютно проукраїнський... я з ним особисто спілкувався. Він поважає Україну. Його батько воює, не буду казати, в якій бригаді. Він любить Україну, йому здається, що він діяв правильно. Він вважає, що не треба розділяти українське суспільство. У нього були свої мотиви - не знаю, скаже він про це журналістам, не скаже", - сказав заступник голови Нацполіції.

Нєбитов розповів, що підозрюваний "був учасником груп, де йому давали певні рекомендації: як замаскувати себе, як залишитись в місті непоміченим, як зробити так, щоб тебе не викрили у скоєнні цього злочину". 

Представник поліції зазначив, що юнак обрав Фаріон як жертву, бо вона була незахищена.

На запитання, як хлопець знайшов адресу мовознавиці, правоохоронець відповів, що "з відео в Youtube".

Нагадаємо, що суд відправив підозрюваного у вбистві Фаріон під варту на два місяці без права внесення застави. Своєї провини юнак не визнав, заявивши, що з "Фаріон нічого не робив".

Вбивство Ірини Фаріон

25 липня президент Зеленський повідомив про затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Глава МВС Ігор Клименко вважає, що підозрюваний може бути лише виконавцем.

Нагадаємо, ввечері 19 липня у Львові на вулиці Масарика невідомий стріляв в Ірину Фаріон.

Стрільця, як повідомляють місцеві пабліки, бачили сусіди. Стріляв у Фаріон хлопець 20-25 років. Він чекав її біля виходу, мав пістолет без глушника, був у рукавичках.

Лікарі госпіталізували мовознавицю із пораненням голови.

У МВС згодом повідомили, що напад на Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство. Повідомлялося, що стан потерпілої тяжкий, лікарі борються за її життя.

Медики прооперували Фаріон, однак врятувати її життя не вдалося.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що правоохоронці розглядають декілька версій вбивств. Серед них: особиста неприязнь та громадсько-політична діяльність Фаріон.

Правоохоронці опублікували світлини та прикмети чоловіка, який може бути причетним до вбивства Фаріон.

У понеділок, 22 липня, у Львові попрощалися з Іриною Фаріон.

ЗМІ повідомили, що до вбивства Фаріон може бути причетний російський неонацистський рух NS/WP.

ДОВІДКА

Нєбитов Андрій Анатолійович

Заступник Голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції, ексначальник ГУ Нацполіції у Київській області. Генерал поліції третього рангу. Доктор юридичних наук, професор.

Місце народження, освіта

Андрій Нєбитов народився 20 серпня 1980 року у Донецьку.

З 1997 по 2001 рік навчався у Донецькому інституті внутрішніх справ при Донецькому національному університеті за спеціальністю “Правознавство”, здобувши кваліфікацію спеціаліста-юриста.

У 2006 році закінчив Київський національний університет внутрішніх справ за спеціальністю “Правознавство” та отримав кваліфікацію магістра.

У 2012 році захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю "Кримінальне право та кримінологія, кримінально-виконавче право". У 2017 році за тією ж спеціальністю захистив дисертацію та отримав звання доктора юридичних наук. У вересні 2020 року отримав вчене звання доцента. Згодом – професор.

Кар'єра

З 15 серпня 1997 року по 6 листопада 2015 року проходив службу в органах внутрішніх справ України.

Службу розпочав у 2001 році на посаді оперуповноваженого відділення карного розшуку Сніжнянського міськвідділу УМВС України в Донецькій області.

Пройшов посади від оперуповноваженого до керівника управління у підрозділах карного розшуку, боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми; кіберзлочинністю та боротьби з економічними злочинами у Донецькій та Чернігівській областях, а також у Києві. Обіймав посаду начальника Донецького обласного управління боротьби з кіберзлочинністю.

З 7 листопада 2015 року проходить службу у Національній поліції.

У 2016 році проходив службу у Департаменті карного розшуку Національної поліції.

З грудня 2016 року – заступник начальника Головного управління – начальник кримінальної поліції ГУ Нацполіції у Київській області.

З 4 липня 2019 року - тимчасово виконуючий обов'язків начальника ГУ НП у Київській області.

17 липня 2019 року тодішнім головою Нацполіції України Сергієм Князєвим Андрій Нєбитов був представлений особовому складу вже як начальник Головного управління Нацполіції Київської області.

З 2016 року, як сумісник, Андрій Нєбитов є професором кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права Національної академії внутрішніх справ (НАВС). Член спеціалізованої вченої ради із захисту докторських та кандидатських дисертацій при НАВС.

З 11 вересня 2023 року призначений заступником Голови Національної поліції (Івана Виговського) – начальником кримінальної поліції.

З 2020 року перебуває у Національній асоціації адвокатів України (ЄДРПОУ 38488439).

Регалії та нагороди

Нагороджений нагрудними знаками “Почесний знак МВС України”, “За відмінність у службі” І та ІІ ступенів, “Закон та честь”, “За безпеку народу” та “За міжнародне співробітництво у правоохоронній діяльності”.

Указом Президента Володимира Зеленського від 8 липня 2021 року №279/2021 полковнику поліції Андрію Нєбитову було надано спеціальне звання генерала поліції третього рангу.

Вгорі: професор Нєбитов. Фото УП

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:11
8 вересня короткочасний дощ ймовірний лише на крайньому півдні, до +28° тепла
18:19
Місія ООН: кількість жертв серед цивільного населення України різко зросла
17:19
США бачать зростаючий ризик російських «диверсії» проти ключових підводних кабелів
16:56
Склад боєприпасів знищений дронами у РФ містив північнокорейські ракети
15:39
Важливі результати за підсумками 24-го засідання у форматі «Рамштайн»
14:20
Бігун Ігор Цвєтов здобув для України 17 «золото» Паралімпіади, а тенісист Віктор Дідух 18-ту
13:22
Нові докази злочинів рашистів: на ру-сайті з усиновлення знайшли дітей з України
12:43
Справа проти Дурова почалася з відмови Telegram відкрити особистість гвалтівника
11:38
Рішення МВФ знову послати місію до Росії – крок до того, щоб "пробачити і нормалізувати російську жорстокість"
10:33
Німеччина в липні різко наростила експорт продукції в Росію

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]