Радник президента Дмитро Литвин загруз у криміналі - УП

|
Версия для печатиВерсия для печати

"...Може, найбільше кадрову кризу у владі ілюструє підвищення до статусу радника президента Дмитра Литвина."

Про це пише видання Українська правда, яку далі цитує "Аргумент":

"Литвин – у минулому журналіст і політичний експерт, чиє становлення в професії припало на телеканал "Інтер" Сергія Льовочкіна та роботу з російськими технологами типу Ігоря Шувалова.

Із Зеленським Литвин був знайомий ще з часу зйомок "Слуги народу", а в медійну команду на Банкову потрапив більш як за рік до вторгнення оформляти те, що в ОП прийнято називати "медійними рамочками". В народі це – "темники" для "слуг", чи, послуговуючись лексикою президента, методички.

Власне, цим Литвин і був зайнятий аж до моменту повномасштабного вторгнення. 24 лютого 2022 року він виявився єдиним із технічної частини медійної команди, хто фізично був поруч і міг записувати за президентом тези для його промов.

Так Литвин опинився на "Об'єкті №1", провів із президентом найважчі перші дні російського вторгнення і вийшов із бункера уже основним спічрайтером Зеленського.

У першій половині 2022-го тодішні медійники ОП Юрій Костюк та Кирило Тимошенко поступово випали з команди. Їхня заміна – Михайло Подоляк – остаточно ізолювався в кабінеті та включках на російські ресурси. Як наслідок – медійний вплив Литвина, який щодня перебував на прямому контакті з президентом, виріс ще більше.

На початку вересня президент вирішив оформити статус свого спічрайтера, зробивши його офіційним радником.

І загалом ця історія була б типовим кар'єрним стрибком часів війни, якби людина, яка писала "рамочки", не намагалась загнати в них президента.

Як відомо УП, саме Литвин є тією людиною, яка опускає по владній вертикалі заборону для чиновників та силовиків спілкуватись із "Українською правдою", ділитися з нею інформацією чи й просто ходити на інтерв'ю та івенти.

Саме Литвин віднедавна викреслює УП зі списків запрошених редакцій на зустрічі з президентом. Саме він телефонує з криками до людей, які ігнорують ці заборони.

Взагалі-то, це незаконна діяльність. Якщо пан радник не вірить, то може проконсультуватись із професіоналами поруч. Щонайменше в таких діях наявні ознаки злочинів одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: стаття 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), стаття 353 (самовільне присвоєння владних повноважень), можливо, стаття 364 (зловживання владою або службовим становищем), врешті стаття 344 (втручання у діяльність державного діяча).

І коли пан радник, позбавлений будь-яких офіційних повноважень, вимагає послуху від державних чиновників та офіцерів, то підставляє і їх під потенційне переслідування.

***

"У нас все просто і складно одночасно. Питання не в тому, що поприходили якісь нові люди. А в тому, що вони все більше схожі на таких китайських бовванців, які вміють тільки кивати головою. Це найважче", – скаржиться в розмові з УП один із давніх членів президентської команди.

За таких умов, очевидно, небагато хто захоче говорити про законність. Та і Бог із ними. Надійде час для розмови і про це.

Зрештою Бог із тим непереборним бажанням панів радників здобути собі лаври таких давно забутих "достойників", як медведчуки чи піховшеки.

Але невже нікому в Офісі не зрозуміло, що втягуючи президента в конфлікт із незалежними медіа, радники шкодять найперше йому ж.

УП живе в умовах тиску, переслідувань і навіть вбивств ще з часів Кучми. Без передишок. Редакція пережила не одну "вічну" і "всесильну" Адміністрацію.

Та невже добродіям радникам невтямки, що ставлячи свого лідера в один ряд з убивцями, втікачами й баригами, вони просто принижують його президентську гідність. Чого він, за гамбурзьким рахунком, не заслуговує.

Оновлення в команді Офісу могло б і мало б дати новий поштовх роботі цього єдиного справжнього центру ухвалення рішень. І хоч деякі призначення інакше як випадковостями не назвеш, прийшли і люди, які справді можуть стати посиленням команди.

Якщо тільки Зеленському вдасться уникнути найбільшої небезпеки будь-якого керівника – почати сприймати світ через "рамочку" радників. Що далі, то їх ставатиме все більше. Але вони усе менше різнитимуться між собою. Як велика теракотова армія китайських бовванців", - пише видання.

Зображення вгорі: Дмитро Литвин та Володимир Зеленський. Д. Литвин є автором більшої частини виступів Зеленського перед іноземною публікою. Фото: Офіс президента)

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:01
Радник президента Дмитро Литвин загруз у криміналі - УП
08:00
Дрони атакували військовий аеродром в республіці Адигея (рф)
20:00
В Україні у четвер без опадів, помірно тепло
19:34
Ворог просунувся біля Вугледару, в Цукуриному та Торецьку
19:26
Відомий пластичний хірург Олександр Бебих показав кохану: жінка має «приводи» за проституцію і наркотики
18:58
Бронювання зупинили: Зеленський обурився кількістю заброньованих
18:08
"Українська правда" офіційно заявляє про системний тиск з боку Офісу президента
16:57
Заброньовані від мобілізації співробітники ДБР героїчно затримали військового Гнезділова, який публічно пішов у СЗЧ на знак протесту після 5 років на фронті
14:20
Це і є рівень "слуги народу": законопроєкт про підвищення податків протирічить Конституції – юридичне управління Ради
13:50
У Рівному затримали організаторів масштабної схеми ухилення від мобілізації через МСЕК

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]