Результативність НАБУ, САП і ВАСУ вища, ніж ГПУ, СБУ, Нацполіції, ДБР і БЕБ, разом узятих за всі минулі роки

|
Версия для печатиВерсия для печати

Топ антикорупційних новин за тиждень в Україні повідомляє голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін у своїй колонці на Цензор.нет.

Справа Бахматюка

Апеляція ВАКС призначила заочний арешт Наталії Василюк, сестрі агробарона Бахматюка. 

Тепер заочну варту отримали усі троє підозрюваних: Бахматюк, його сестра Наталія та ексголова правління ВіЕйБі Банку Мальцев. Це означає, що шлях для їх розшуку через Інтерпол, як і для майбутньої екстрадиції, відкритий. 

Плівки ОАСК

Обвинувачений голова ОАСК Павло Вовк та його посіпаки тепер чи не щотижня ходять в Антикорсуд. Як же приємно бачити їх на лаві підсудних, але ще більш приємно буде побачити їх за деякий час за ґратами. 

Розуміючи свій скорий кінець, судова мафія активізувалася і хоче заблокувати формування ВРП. Вони хочуть, щоб все було, як раніше, але так уже не буде. ЦПК з партнерами детально описали сценарій мафії. 

Справа Аллахвердієвої

Генпрокурор Костін нарешті відкрив справу по депутатці від Слуги Народу Аллахвердієвій. 

На жаль, генпрокурор не захотів одразу зробити все по закону, адже спершу він наплював на КПК і заблокував розслідування. Та ми все одно змусили його через Антикорсуд зареєструвати провадження. Зараз цей кейс розслідують НАБУ і САП. 

На прикладі цієї історії можна побачити усю фейковість “зняття недоторканості” з нардепів. І в майбутньому ми цю лазівку обов’язково прикриємо.

ТЕЦ Дубневичів

Апеляція ВАКС врятувала справу ТЕЦ Дубневичів на 1,4 млрд грн. Судді скасували незаконне закриття справи ТЕЦ Дубневичів першої інстанцією і повернули її назад для нового розгляду.

Раніше я писав, як деякі судді першої інстанції ВАКС закривають справи через зашквар попередньої Ради із “правками Лозового”. Радий, що помилки потрохи виправляються.

Вирок

ВАКС ухвалив вирок по угоді між прокурором САП і посадовцями Івано-Франківського СБУ Раком та працівником місцевого Нацполу Приймаком. 

Вони визнали вину і повідомили про інший особливо тяжкий злочин, який вчинили під час воєнного стану. 

Обом призначили по 5 років умовно та штраф по 175,5 тис грн. Внесені хабарникам застави у 348 тис грн, а також вилучені під час обшуків 115 тис грн, 64 тис доларів та 5,3 тис євро перерахують на ЗСУ.  Крім того, один із гавриків перерахує на ЗСУ додатково ще 10 тис. дол. 

Це було перше викриття НАБУ/САП після повномастабного вторгнення рф: від затримання до вироку пройшло менше 8 місяців.

Скеровані до суду справи

САП відправила до  суду справу по нардепу від Батьківщини Михайлу Волинцю, який збрехав у декларації на 1,7 млн грн.

Також в суд направили справу по чиновникам прикордонслужби і підприємцям стосовно розкрадання 14 млн грн при будівництві багатоквартирних будинків для прикордонників. 

Інше

- завершили слідство у справі ексдиректора “Павлоградському хімічному заводу”. Павла Шимана і його спільника зі збитками на 43,3 млн грн. Чиновнику загрожує до 6 років ув’язнення.

- ВАКС визначив колишній в.о.держсекретаря Мінекономіки варту із альтернативною заставою у 24 млн грн. Іншому учаснику схеми, керівнику благодійної організації, визначили 1,8 млн грн застави.

- колишній нардеп Опоблоку Долженков отримав підозру у незаконному одержанні 700 тисяч грн компенсації за житло. Маючи квартиру на Печерську, він 3,5 роки отримував компенсацію як нардеп-безхатько.

До речі, нещодавно за схожі махінації екснардеп БПП Сольвар отримав від апеляції ВАКС 3 роки тюрми. Зараз САП оскаржує сумнівне рішення Верховного суду, яким той дозволив засудженому поки що уникати покарання і ховатися у лікарні. 

А ще цього тижня починаються співбесіди кандидатів у прокурори САП і продовжується прийом документів на конкурс по Директору НАБУ. Залишаються лічені дні, тож вкотре закликаю достойних юристів подаватися.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]