Росія використовує Бразилію як «інкубатор» для шпигунів — WSJ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Влада Бразилії підозрює Росію в тому, що вона використовує цю країну як «інкубатор» для законспірованих шпигунів, яких потім впроваджує до країн Заходу.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела. Проводиться розслідування.

У червні 2022 року влада Нідерландів затримала російського розвідника-нелегала, який використовував підроблені бразильські документи на ім'я Віктора Мюллера Феррейри (НА ФОТО ВГОРІ). Він приїхав до Бразилії у 2010 році та почав видавати себе за місцевого жителя. Після цього протягом кількох років він прожив в Ірландії та США, а потім записався на стажування до Міжнародного кримінального суду, де намагався вивчати, як розслідуються військові злочини у Сирії та Україні.

У Нідерландах «Феррейра», якого насправді звуть Сергій Черкасов, було затримано та вислано до Бразилії, де його засудили до 15 років позбавлення волі за підробку документів. Росія сфабрикувала проти нього власну кримінальну справу, звинувативши в контрабанді героїну і вимагаючи його видачі. При цьому російська сторона заперечувала, що Черкас є розвідником. The Insider та Bellingcat публікували спільне розслідування, в якому розповідається, чому це не так.

Ще один російський шпигун, який видавав себе за громадянина Бразилії, був затриманий у Норвегії в жовтні 2022 року. Він проживав у цій країні під ім'ям Хосе Асіс Джаммарія, проте норвезька поліція вважає, що його реальне ім'я – Михайло Мікушин. The Insider та Bellingcat також публікували матеріал про нього.

WSJ пише і про третій російський шпигун, який жив у Ріо-де-Жанейро, видаючи себе за бразильця на ім'я Герхард Даніель Кампос. Грецька розвідка ідентифікувала його як російського розвідника на прізвище Шмирьов. Затримати його поки що не вдалося.

Слідчі підозрюють, що в Бразилії та в інших країнах може перебувати набагато більше російських агентів під прикриттям бразильців.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:04
У квітні 2022 року "зелена влада" планувала здати росії суверенітет України, цьому запобіг Джонсон - Die Welt
09:01
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів, але є влучення у 4 ТЕС
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 27 квітня
20:00
У суботу в Україні дощі лише на сході, на півдні до +25°С
18:05
Від Чорнобилю 1986 - до Чорнобилю 2024: ядерна енергетика нашої країни підійшла до небезпечної межі
17:10
Кадрова чехарда: Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ через півтора місяця після призначення
17:02
Рада дозволила звільняти з роботи за неінформування про родичів у Росії та на окупованих територіях
16:15
НАБУ опублікувало розмови учасників шайки Сольського
14:45
Придатних до військової служби ділитимуть на 4 категорії за станом здоров’я - Міноборони (ПЕРЕЛІК)
13:03
Міністр Сольський вже на волі під заставу у майже 76 мільйонів

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]