Сі ніколи не дозволить Путіну застосувати ядерну зброю - голова Мюнхенської конференції з безпеки

|
Версия для печатиВерсия для печати

Лідер Китаю Сі Цзіньпін, який перебуває з візитом у москві, не добиватиметься від росії виведення військ з України, оскільки це вкрай послабило би президента рф владіміра путіна.

Про це заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсґен у вівторок, 21 березня, в ефірі телеканалу ZDF, передає DW.com.

На думку дипломата, Китай не зацікавлений поваленні Путіна та зміні влади в Кремлі. Він дуже залежний від Сі, який використовує цю залежність у своїх цілях. Гойсґен звернув увагу на те, що після прибуття до Москви напередодні китайський лідер по суті вже привітав російського президента "з переобранням наступного року".

За його словами, Сі будь-що прагне утримати Росію в таборі авторитарних держав, що протистоять на світовій арені США, Європейському Союзу та іншим демократичним країнам, що виступають за дотримання міжнародного законодавства.

Тому він "хоче слабкого Путіна, хоче його підтримувати, щоб той твердо залишався на стороні Китаю", впевнений Гойсґен. При цьому він нагадав про перебудову в СРСР і припустив, що у разі зміни влади в hосії знову можливий поворот до Заходу, який у КНР вважають небажаним.

Водночас, підтримуючи hосію, Китаю важливо не перейти тонку межу, щоб не опинитися під західними санкціями, зазначив Гойсґен. Тому, за його словами, Пекін виявляє велику обережність із постачанням hосії озброєнь. Крім того, Сі "ніколи не дозволить Путіну застосувати ядерну зброю", адже у цьому випадку він не зміг би більше його підтримувати, переконаний дипломат.

«Аргумент»


В тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]